Directorul Centrului Mike Rogers pentru Informații și Afaceri Globale: Națiunilor occidentale care susțin Kievul le va fi din ce în ce mai dificil să mențină unitatea

Națiunilor occidentale care susțin Kievul le va fi din ce în ce mai dificil să mențină unitatea în cazul în care conflictul din Ucraina nu se încheie curând, afirmă Joshua C. Huminski, directorul Centrului Mike Rogers pentru Informații și Afaceri Globale la Centrul pentru Studiul Președinției și Congresului, în The Hill din Washington.

Menținerea unității între țările europene aliate în fața condițiilor existente devine din ce în ce mai dificilă din cauza factorilor multipli, interrelaționați”, scrie el. „Fiecare parte pare să aibă o definiție diferită a unui rezultat satisfăcător. Pentru Statele Unite și Regatul Unit, acesta este orice definește Kievul pentru sine. Pentru statele baltice, care au avertizat de multă vreme asupra ambițiilor teritoriale ale Rusiei, victoria acesteia este o veritabilă catastrofă, și doar înfrângerea este acceptabilă. Orice ar declara, Franța și Germania par dornice să rezolve situația rapid și diplomatic și sunt mai înclinate să evite o înfrângere umilitoare pentru președintele rus Vladimir Putin și Rusia.

Potrivit lui Huminski, dacă iarna care urmează în Europa se dovedește a fi „un sezon rece și aspru, presiunea de a reangaja energia rusă ar putea deveni semnificativă”.

Germania, care se îndreaptă către o recesiune economică, ar putea să-și piardă „dorința de a suporta și de a susține o astfel de afectare economică” de dragul sprijinirii Ucrainei, a menționat el, adăugând că, în situația în care conflictul se oprește, dar nu se termină, „menținerea acestei unități pe distanțe lungi se va dovedi dificilă având în vedere dinamica internă a statului național”.

Asta este ceea ce unii analiști bănuiesc că Putin spera să obțină: să lungească acest conflict cât mai mult posibil pentru a crea și exploata goluri în sprijinul Occidentului pentru Ucraina. Cu cât conflictul se prelungește, cu atât costul politic și economic este mai mare și duce la apariția altor probleme mai presante, și cu atât este mai mare probabilitatea ca Rusia să-și atingă obiectivele […] indiferent de cost”, a scris el.

Un conflict deschis va duce cu siguranță la erodarea sprijinului occidental pentru război, mai ales pe măsură ce apar alte presiuni”, mai spune el.

Citiți și:
Germania – Un important politician din Bundestag le recomandă nemților să facă „sacrificii personale“ pentru a susține Ucraina în războiul contra Rusiei
Putin dă o lecție de suveranitate și demnitate în fața aroganței și sancțiunilor arbitrare

 

yogaesoteric
7 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More