Disfuncția guvernamentală crește odată cu trecerea timpului

Constituția SUA cu Bill of Rights datează din 1789. Toate măsurile de protecție împotriva creșterii guvernului central și a capacității acestuia de a îndatora țara au fost erodate. În prezent, datoria națională federală este de 30.000 de miliarde de dolari, aproximativ de două ori mai mare decât produsul intern brut al celor 28 de țări care compun Uniunea Europeană, a căror populație combinată de 447.007.596 de locuitori este cu aproximativ 120.000.000 mai mare decât cea a SUA.

Cu excepția celui de-al doilea amendament, toate protecțiile libertăților civile împotriva guvernului central tiranic din Constituția SUA au fost erodate. Întotdeauna, scuza pentru a lăsa deoparte libertățile civile protejate de Constituția SUA este percepută ca o anumită amenințare. În anii 1930, „amenințarea depresiunii” a dat agențiilor din ramura executivă controlul asupra legii, acordând autorităților de reglementare nou-create autoritatea de a concepe normele care puneau în aplicare legea.

În anii 1930, Congresul, atât Camera Reprezentanților, cât și Senatul, au devenit, în esență, autorii agențiilor din ramura executivă pentru a scrie legea așa cum se aplica. Odată cu New Deal, puterea Congresului a fost compromisă. Congresul și-a pierdut constrângerea asupra ramurii executive.

Trecând peste alte momente și cazuri de erodare a drepturilor constituționale, „războiul împotriva terorismului” fabricat în secolul XXI a permis guvernului SUA, în timpul regimurilor lui George W. Bush și Obama, să treacă peste habeas corpus și peste interdicția de executare a cetățenilor americani fără proces și fără condamnare pentru o infracțiune capitală. Guvernul federal al SUA a revendicat și a exercitat drepturile de a reține suspecți pe termen nelimitat și de a-i executa doar pe baza unor suspiciuni. Spionajul generalizat al populației încalcă dispoziția privind viața privată și a devenit o rutină. În aproape toate privințele, regimurile lui George W. Bush și Obama au distrus Constituția SUA.

În perioada 2019-2021, „Amenințarea covid” orchestrată a fost folosită de guvernele occidentale pentru a impune vaccinarea coercitivă cu o substanță netestată, pusă în uz prin „autorizație de utilizare de urgență”, bazată pe afirmația falsă că nu există tratamente sau leacuri cunoscute. Vaccinarea forțată este o încălcare directă a Legilor de la Nürnberg, stabilite de Statele Unite, care au fost folosite pentru a condamna membri ai guvernului german pentru experimente medicale coercitive.

Sistemul de drept și de guvernare responsabilă instituit de cei mai buni și mai străluciți oameni ai secolului al XVIII-lea a fost distrus de trecerea a 232 de ani. Astăzi nu a mai rămas nimic din Statele Unite ale creației. O istorie falsă, sponsorizată de New York Times și al său „Proiect 1619”, și decenii de demonizare a părinților fondatori ai țării în universități și școli publice au lăsat Statele Unite portretizate ca o întreprindere criminală și rasistă încă de la înființare.

S-ar putea crede că o țară atât de denigrată de propriii săi intelectuali ar dispărea în liniște. În schimb, avem neoconservatorii evrei care controlează politica externă americană și narațiunea politicii externe americane, care declară că țara total discreditată este alegerea istoriei ca țară excepțională și indispensabilă cu dreptul de a conduce lumea.

Părinții fondatori ai SUA s-au opus intervențiilor externe. Dar Washingtonul s-a folosit de cel de-al Doilea Război Mondial pentru a deveni un imperiu. Imperiile au propriile lor reguli. Statele marionete europene, canadian, japoneze, taiwanez, australian urmează regulile Washingtonului. Un imperiu desfășoară intervenții peste tot, chiar și în afacerile statelor sale marionete și în rândul propriei populații.

Imperiul american își găsește hegemonia constrânsă de două puteri, Rusia și China. niciuna dintre ele nu este dispusă să accepte hegemonia SUA. Ambele și-au declarat adeziunea la o lume multipolară. Cele două țări sunt, de fapt, țări noi, născute din nou din dictaturi ideologice abandonate. Fiind noi, ele nu au dobândit elementele disfuncționale care caracterizează Statele Unite și care fac ca pretenția de hegemonie să fie nerealistă.

În ce moment comunitatea de politică externă se va gândi că o țară plină de teorie rasială critică, politică identitară, cultură de anulare și woke-ism care cultivă ura de sine și scuze nesfârșite este destinată coșului de gunoi al istoriei, nu hegemoniei?

Citiți și:
Peste 120 de generali și amirali în rezervă ai SUA avertizează că Statele Unite se află într-un „pericol profund” și sub „un atac extraordinar”
Jacques Baud, colonel al armatei elvețiene: „Abordarea rusă a războiului este foarte diferită de cea a SUA” (I)

 

yogaesoteric
28 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More