Impactul devastator al unei bombe nucleare asupra Londrei: 6 milioane de londonezi morți

Bombele nucleare mari ar putea duce la moartea a aproximativ 6 milioane de londonezi, cu alte milioane de răniți și radiațiile răspândite până în Danemarca, în cazul unui atac atomic.

Pe măsură ce războiul din Ucraina a continuat, Kremlinul a recurs inclusiv la amenințarea cu folosirea armelor nucleare. Au fost emise mai multe avertismente, inclusiv din partea propagandiștilor Margarita Simonian și Vladimir Soloviov, a ministrului de externe Serghei Lavrov și a lui Putin însuși.

Autoritățile din SUA și Marea Britanie cred că, din fericire, aceste amenințări sunt doar o tentativă de a descuraja ajutorul pe care Occidentul îl acordă forțelor ucrainene, dar există temeri că un impas nuclear se află la orizont înainte de încheierea războiului dintre Ucraina și Rusia.

Dacă ar urma să izbucnească războiul nuclear, orașele precum Londra vor fi cel mai probabil vizate.

O „hartă nucleară”, creată de Alex Wellerstein, un istoric nuclear de la Institutul de Tehnologie Stevens, arată cu exactitate ce ar putea să se petreacă.

Bomba nucleară Little Boy

În 1945, această bombă atomică cu uraniu a fost aruncată la Hiroshima, în Japonia. A avut consecințe devastatoare, ucigând peste 60.000 de oameni.

Dacă aceeași bombă ar fi aruncată în mijlocul Londrei, ne-am aștepta ca aproximativ 76.470 de oameni să fie uciși și alți 245.960 răniți.

Gama de explozie s-ar extinde până la Peckham, Kensington, Camden și Shoreditch. Zonele care ar fi mai sigure includ Croydon, Fulham, Greenwich, Hackney și Walthamstow.

Fat Man

Fat Man este bomba de la Nagasaki. Aceasta a ucis 39.000 de oameni, în august 1945. A fost a doua dintre singurele două arme nucleare folosite vreodată în război, prima fiind Little Boy. Nivelul de distrugere al acesteia este mai mare decât al predecesoarei sale, dacă ar fi aruncată în Londra – 82.600 ar fi uciși și 252.580 ar fi răniți.

Gama de explozie ar fi destul de similară, deși raza exterioară atinge doar Kensington, Brixton și Whitechapel. Ai fi în continuare mai în siguranță în Croydon, Fulham, Greenwich, Hackney și Walthamstow

B-83

Aceasta este cea mai mare bombă din actualul arsenal american. Efectele acesteia asupra Londrei ar fi uriașe. Harta nucleară prezice că 1.155.910 oameni vor fi uciși și 2.638.230 răniți.

Gama de explozie ar ajunge chiar până la granița de sud a Londrei, peste Croydon și până la Banstead în Surrey. Estul și nordul Londrei ar fi, de asemenea, distruse, deoarece intervalul acoperă tot drumul dincolo de Romford și Loughton, în Essex, precum și în Enfield în Hertfordshire.

Se pare că cel mai sigur loc din Londra ar fi Uxbridge.

Bomba nucleară a Țarului

Bomba Țarului este cea mai mare bombă a URSS testată vreodată, iar aceasta nu numai că ar distruge Londra, ci și părți din zonele învecinate. O parte din explozie ar afecta chiar și Norwich.

În total, 5.778.950 de oameni ar fi uciși și alți 3.420.670 răniți.

Castel Bravo

Dacă ai crezut că Bomba Țarului va provoca cele mai multe distrugeri, gândește-te din nou. Cea mai mare bombă din SUA testată vreodată este Castle Bravo, cu o rază de explozie care se întinde până în Danemarca.

Din nou, Londra, precum și Slough, Watford, întregul Essex și părți din Cambridgeshire, ar fi distruse. Numărul de decese este estimat la 2.792.630, iar numărul de răniri estimat este de 2.756.780.

Bomba nucleară care nu a fost construită niciodată

URSS a proiectat o a doua Bombă a Țarului, deși nu a fost niciodată realizată. Bomba are un randament de 10.000 de kilotone. Dacă ar fi aruncată în Londra, efectele exploziei ar ajunge până în Danemarca, dar ar distruge Londra și cea mai mare parte a Sudului Angliei.

Numărul persoanelor care ar muri probabil at fi mult mai mare, cu 5.920.060 de decese estimate. Un număr imens de 6.052.200 de oameni ar fi, de asemenea, răniți.

Citiți și:
11 motive pentru care războiul este inevitabil!
Ucraina, fabrica de „știri false”

 

yogaesoteric
28 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More