Distanțarea socială și măștile faciale ar trebui să rămână pentru totdeauna, spune profesorul comunist Susan Michie, membru al comitetului SAGE
Susan Michie, profesor la University College London, membru al comitetului SAGE, crede că restricțiile draconice ar trebui să devină parte a rutinei zilnice a oamenilor.
Într-o comparație bizară, ea a spus că britanicii nu obișnuiau niciodată să poarte centuri de siguranță în mașini sau să „ridice rahatul câinelui în parc”, dar au învățat în timp.
Profesorul Michie a declarat pentru Channel 5 News: „Vaccinurile sunt o parte foarte importantă a controlului pandemiei, dar sunt doar o parte.
Testează, urmărește și izolează sistemul, controalele la frontieră sunt cu adevărat esențiale. Și al treilea element este comportamentul oamenilor. Acesta este comportamentul distanțării sociale, atunci când ești în interior, asigurându-te că există o bună ventilație și o igienă a mâinilor și a suprafeței.
Va trebui să le menținem pe termen lung și asta va fi probabil nu numai pentru covid, ci și pentru a reduce alte boli într-un moment în care NHS este…”
Ea a fost întreruptă de prezentatoarea Claudia-Liza Armah care a întrebat-o: „Când spuneţi pe termen lung, ce vreţi să spuneţi cu asta – cât timp?”
Profesorul Michie a răspuns: „Mă gândesc că pentru totdeauna, într-o oarecare măsură”. Atât gazda, cât și profesorul râd de sugestia bizară.
Mai târziu, în cadrul emisiunii, a fost întrebată dacă ea crede cu adevărat că oamenii pot continua să trăiască cu măști și distanțare socială.
A spus: „Cred că există multe comportamente pe care le-am modificat în viața noastră. Acum purtăm în mod obișnuit centuri de siguranță, nu obișnuiam.
Acum adunăm zilnic rahatul câinelui în parc, deși înainte nu obișnuiam. Când oamenii văd că există o amenințare și că pot face ceva pentru a o reduce … ei înșiși, cei dragi și comunitățile lor … ceea ce vedem acum în ultimul an este că oamenii fac asta.
Și cred că putem începe să adoptăm rutine. Când ieșim din casă verificăm dacă avem telefonul, avem cheile, avem șervețele, avem o mască de față în caz că e nevoie să o folosim.
Nu vor fi o mare problemă schimbările de genul celor despre care vorbim și cred că este necesar să ne gândim și la modul în care ne organizăm orașele, transportul, stilul de viață.
În loc să ne întoarcem la deplasările lungi, este util să avem mai multe centre de lucru locale în care oamenii nu este nevoie să călătorească atât de mult – un comportament bun nu numai pentru sănătate, ci și pentru mediu.”
Profesorul Michie, al cărui prim soț a fost Andrew Murray, cândva consilier cheie al lui Jeremy Corbyn, a fost o prezență obișnuită la televizor în timpul crizei.
Este membră a Partidului Comunist din Marea Britanie și se spune că este dedicată stabilirii unei noi ordini socialiste în țară. Supranumită bona lui Stalin pe când era studentă la Oxford, ea este de obicei rezervată cu privire la politica ei revoluționară.
Dar chiar înainte de primul blocaj de anul trecut, ea a răspuns cuiva care lăuda măsurile extreme ale Chinei în tratarea coronavirusului.
Ea a scris pe Twitter: „China are un sistem socialist, colectiv (oricât de critici ar putea fi oamenii), nu o societate individualistă, orientată spre consum, orientată spre profit, grav afectată de 20 de ani de politici economice neoliberale eșuate. #LearntLessons.”
Citiţi şi:
Măsurile sanitare împotriva covid-19 sunt „total ineficiente”, susține prof. Didier Raoult
Lumea post-COVID-19: un neoliberalism și mai dur, și mai violent
yogaesoteric
28 iulie 2021