„Doamna Ursula”, obrăznicie pe repede înainte

Obrăznicie și gargară politică în plină criză energetică: șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a îndemnat gospodăriile să-şi înlocuiască electrocasnicele cu unele mai eficiente pentru a reduce drastic dependenţa UE în materie de gaze faţă de Rusia. Serios?

Pentru doamna Ursula, „economisirea de energie poate să înceapă acasă”, aparatele vechi este musai să fie înlocuite cu echivalentele lor mai performante. Mare vrăjeală, mare tupeu. Ce să mai economisim, mai bine să le aruncăm – și așa tot strângem cureaua, cu sărăcia nu te joci. Sau le ducem la amanet și ne mutăm în birourile Comisiei de la Bruxelles sau Luxemburg.

Cu alte cuvinte, nu impotenții politicieni ai UE sunt de vină pentru că au cedat ani în șir în fața șantajului Gazpromului rusesc, ci cetățenii europeni sunt acum nepricepuți în arta economisirii de electricitate și gaze.

Din retorica președintei CE lipsește o componentă esențială: de unde bani pentru electrocasnice „eficiente”? Banii sunt pe ducă, inflația mușcă serios din buzunarele oamenilor și tot mai mulți economiști avertizează că ne paște o ditamai recesiune.

E a nu știu câta oară când birocrații încurcă borcanele. Reducerea voluntară a consumului de gaze – și asta cu derogări pentru anumite țări – nu va rezolva dependența de Rusia. Cât despre electrocasnicele eficiente, totul este aiureală – sunt aparate în general scumpe și puțini le pot înlocui după bunul plac al Comisiei.

Dar dacă Rusia oprește robinetul? Se va declanșa imediat planul de raționalizare a gazelor – atunci să vedem pe unde va scoate cămașa von der Leyen. Ce să mai economisim, doamna Ursula?

Citiți și:
Germania: Companiile avertizează cu privire la iminența dezastrului: Robinetul este închis în cel mai adevărat sens al cuvântului. Fără energie, nicio economie nu poate funcționa
Adio, dușuri calde și iluminat public! Planul bolșevic pus la cale de UE

 

yogaesoteric
30 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More