Donald Trump: «În America mor până la 70.000 de oameni pe an din cauza gripei comune și nimic nu e închis, viața și economia merg înainte»

 

„Gândiți-vă la asta!”

Președintele Donald Trump a postat pe Twitter un mesaj în care sugerează că riscul pentru coronavirus pentru americani este mai „scăzut” decât se vehiculează, amintind că în America mor anual până la 70.000 de oameni din cauza gripei comune.

Postarea sa a fost făcută în contextul în care, conform presei americane, la acea dată în SUA erau înregistrate peste 500 de cazuri de persoane diagnosticate cu Covid-19, iar doi parlamentari americani din partidul președintelui se aflau în autoizolare după ce intraseră în contact cu un bărbat care fusese diagnosticat cu coronavirus. 

„Deci, anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune. Media anuală este între 27.000 și 70.000 de decese pe an. Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe. În acest moment, sunt confirmate 546 de cazuri de coronavirus, cu 22 de decese. Gândiți-vă la asta!”, a fost mesajul publicat pe Twitter de președintele american, pe 9 martie.

Trump mai spune că riscul îmbolnăvirii americanilor a fost supraestimat intenționat, în ceea ce el consideră a fi un atac care l-ar viza direct pe el.

„Presa Fake News și partenerul lor, Partidul Democrat, fac totul pentru a inflama situația Coronavirus, cu mult peste ceea ce faptele ar justifica”, a scris președintele.

Între timp Statele Unite au înregistrat cele mai mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus din lume, depășind China. Astfel, în circa două săptămâni, SUA au ajuns la aproape 82.000 de cazuri confirmate de Covid-19, în timp ce China a raportat, începând de la sfârșitul lunii decembrie și până acum, 81.285 de cazuri.

Astfel, China – locul unde a izbucnit epidemia cu noul coronavirus, transformată ulterior în pandemie – nu mai este cea mai afectată țară, nici ca număr de îmbolnăviri, nici ca număr de decese. La acest din urmă capitol a fost „detronată” deja de mai multe zile de Italia și Spania. 

Experții avertizaseră că Statele Unite riscă să devină noul epicentru al pandemiei de coronavirus. Cea mai gravă situație se înregistrează în statul New York, acolo unde au fost diagnosticate o mare parte dintre cazurile la nivel federal.

În SUA s-au înregistrat până acum 1.177 de decese, cu 150 de noi decese anunțate joi. Ceea ce corespunde unei rate a mortalităţii de aproximativ 1,43%, în timp ce rata mortalităţii gripei sezoniere este cuprinsă între 0,5-1%.

Citiți și:

O perspectivă inedită dar lucidă și inteligentă asupra cauzelor profunde ale crizei ce a fost declanșată de coronavirusul COVID 19

Puterea nefastă, aproape hipnotică a propagandei referitoare la anumiţi viruşi ce se face prin mass-media este pusă în slujba aşa-zişilor «iluminaţi»

yogaesoteric

27 martie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More