Dr. Mihaela Secară despre imunitatea dobândită natural în urma covid-19: „Boala aceasta nu este nici tetanos, nici rabie, este o boală în care organismul are răgazul să-și dezvolte anticorpi”

Mihaela Secară, medic primar la Spitalul Municipal „Sfântul Ierarh dr. Luca” Onești (suport covid), a declarat pentru Ziarul Național că foștii bolnavi de covid sunt mai imuni decât persoanele vaccinate. Dr. Secară contrazice afirmațiile care susțin că pretinsa imunitate dată de vaccin rezistă, susținând că imunitatea dobândită natural în urma contractării virusului este superioară „imunității” obținute prin vaccin.

Iată ce a declarat dr. Mihaela Secară pentru Ziarul Național:

„Cel mai grosolan neadevăr, care nu corespunde în niciun fel adevărului medical, este să spui că imunitatea dobândită prin boală este inferioară celei obținute prin vaccin. Este foarte incorect din punct de vedere medical. Organismul recunoaște orice agent cu care a intrat în contact, nu există să nu-l recunoască. Imunitatea celulară și imunitatea bazată pe alte mecanisme decât cea umorală, adică pe anticorpi, poate dura și 17-20 de ani. Deci această sintagmă este o abatere grosolană de la adevărul medical.

Imunitatea dată de anticorpi este, într-adevăr, de ordinul lunilor, dar, atenție! Sistemul imunitar recunoaște virusul, dacă el rămâne clar asemănător ca structură, îl recunoaște întotdeauna, iar anticorpii se dezvoltă în câteva zile. Deci imunitatea dată de anticorpi are o mică latență, adică, chiar dacă au dispărut anticorpii, ei reapar într-un număr de zile, odată ce agentul este recunoscut. Și nu este nicio tragedie, în acele zile nu se petrece nimic. Pacientul care a făcut boala și se reîntâlnește cu ea nu este în pericol, chiar dacă titrul de anticorpi a scăzut, pentru că recunoașterea rămâne și în câteva zile își reface titrul de anticorpi.

Boala aceasta nu este nici tetanos, nici rabie, este o boală în care organismul are răgazul să-și dezvolte anticorpi. Dacă virusul se modifică, variantele antigenice vor fi acoperite mai mult de imunitatea dobândită decât de vaccin. Este firesc aceasta, pentru că imunitatea dobândită prin boală este mult mai complexă și are capacitatea încrucișată. Sunt persoane acum care sunt imune, deși nu au trecut prin boală, pentru că au o imunitate încrucișată, determinată de întâlnirea cu o rudă mai veche a acestui virus. Teoretic, cele două coronavirusuri nu seamănă foarte mult, dar organismul are o imunitate celulară care este capabilă, în mod încrucișat, să distrugă noul coronavirus.”

„Este o altă mare greșeală, că nu putem pune tot ce a fost și tot ce va fi de acum înainte numai pe seama noului coronavirus. Este necesar de acum să începem să facem și testele pentru gripă. O să avem surpriza să vedem ce am văzut și anul trecut, că o persoană care a ieșit pozitiv la noul coronavirus are, de fapt, gripă de tip B. Noi nu trebuie să ne ghidăm doar după aceste teste. Noi va fi necesar să judecăm situaţia corect din punct de vedere medical. Nu trebuie să mai luăm asimptomaticii și să zicem că sunt pozitivi, ci doar persoanele care au simptome. Pe măsură ce trece timpul, din ce în ce mai puțini asimptomatici vor fi contagioși, pentru că deja sunt foarte mulți pozitivi rezidual.”

„Dacă îi adăugăm și pe cei 3,5 milioane vaccinați, înseamnă că avem un procent de imunizare de peste 50%. De aceea scade și numărul de cazuri. În spitalul nostru avem acum 28 pacienți covid față de 98 în noiembrie și față de 78 pacienți la sfârșitul lui februarie, în condițiile în care avem 140 de paturi pentru pacienții covid. Tendința asta de scădere va continua, pentru că nu poți spune că a fost Paștele și că, peste două săptămâni, o să vedem o creștere a cazurilor. N-au crescut cazurile după protestele masive din țară și nu au crescut cazurile nici după sărbătorile de iarnă. Declinul va continua și nu se mai justifică toate aceste măsuri și, mai ales, nu se justifică pașaportul verde.”

Citiţi şi:
Dr. Oana Mihaela Secară spune: „Vaccinarea în masă ca metodă de oprire a transmiterii bolii nu se justifică pentru că ea nu se oprește prin vaccinare. Și vaccinații transmit boala la fel de ușor ca și cei nevaccinați”
8 întrebări cheie despre vaccinul anti-covid

 

yogaesoteric
2 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More