Dragoș Bucur: „Știu sigur că mai sunt oameni care gândesc ca mine, dar fie le este teamă să se exprime public, fie preferă să rămână departe de online”

După ce a scris pe Facebook că „în cazul în care nu aveați pe cine să înjurați: nu mă vaccinez și nu port mască”, Dragoș Bucur a revenit cu un nou mesaj în care spune că a fost asaltat de reacții acide și în același timp crede că „mai sunt oameni care gândesc ca mine, dar fie le este teamă să se exprime public, fie preferă să rămână departe de online”.

„Este prima oară când sunt înjurat la o scară atât de mare și sunt dator să răspund atât înjurăturilor cât și încurajărilor. Câțiva prieteni m-au sunat să mă întrebe de ce nu tac, de ce am spus ce gândesc. Ei bine, această întrebare este răspunsul la ea însăși. Am spus ce gândesc pentru că oamenii au ajuns (iar) să aleagă varianta în care tac și păstrează pentru ei și familiile lor ceea ce cred, de teamă ca nu cumva să fie linșați public și ostracizați și să nu își piardă locurile de muncă, prietenii, relațiile și sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obținut cu mijloace noi.

Mi-a fost teamă de reacția pe care împărtășirea părerilor mele ar putea să o nască, apoi mi-a fost rușine de această teamă și de gândul meschin că e mai bine să tac decât să spun ce cred. Cum de obicei aleg să fac exact acţiunile de care îmi este cel mai frică, asta am făcut și acum. Celor ce aleg să înjure și să atace, îi sfătuiesc să se gândească la faptul că în curând s-ar putea să fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (sau chiar ataca) nicio idee sau o părere. Cred că ne apropiem de acel moment și nu vreau să particip la crearea lui.

Nu susțin că decizia de a nu mă vaccina este cea corectă, dar susțin și apăr libertatea de a lua singur această decizie. Nu încurajez pe nimeni să nu poarte mască, dar nu sunt de acord cu această ordonanță militară și consider că trăiesc într-o societate în care încă am voie să nu fiu de acord cu guvernul și cu deciziile lui și să îmi exprim public acest dezacord.

Știu sigur că mai sunt oameni care gândesc ca mine, dar fie le este teamă să se exprime public, fie preferă să rămână departe de online. Sunt un om cu familie, sunt artist, cred în Dumnezeu și în libertatea de expresie, sunt susținător al luptei împotriva discriminării și astea sunt valorile după care mă ghidez în viață.

PS. Acum îmi e teamă să citesc toate comentariile de la postarea precedentă, dar trec eu și peste teama asta!”, a comentat Dragoș Bucur pe contul personal de Facebook.

În doar câteva ore, noul mesaj al actorului s-a viralizat online și a trezit numeroase reacții – pro și contra – dar a generat și o dezbatere publică privind „ostracizarea” celor care nu vor să poarte mască și nu vor să se vaccineze anti-covid, considerând că cele două măsuri nu le sunt benefice.

Citiți și:
Experimentul lui Asch și conformismul de grup. Ce este important să reținem?
Dan Bittman: N-am să mă vaccinez până când ANAF nu dă taxele înapoi celor nevaccinați. Nu suntem o țară de proști și nu o să accept o lege nazistă care ne obligă să ne vaccinăm
Dr. Vasile Astărăstoae: «Nu mă voi vaccina împotriva coronavirusului»

yogaesoteric
5 iunie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More