Studiu: În caz de infectare cu covid-19, anticorpii ar dura un an de zile

Anticorpii împotriva covid-19 pot dura până la 12 luni la peste 70% dintre pacienții care s-au recuperat după boală, potrivit unui studiu publicat de cercetători chinezi și preluat apoi de mass-media locale, relatează EFE.

Potrivit rezultatelor, la 9 luni după boală anticorpii s-au redus cu 64,3% față de nivelul atins când pacienții au contactat virusul dar au rămas stabili până în luna a 12-a.

Răspunsul imunitar a fost mai puternic la bărbați decât la femei în primele etape ale infecției, însă diferența s-a estompat și a dispărut cu totul după 12 luni.

De asemenea, persoanele din categoria de vârstă 18-55 de ani au dezvoltat nivele mai ridicate de anticorpi.

Studiul a fost realizat de o filială a companiei farmaceutice Sinopharm– care produce două dintre vaccinurile aprobate de guvernul chinez – și de Centrul de Cercetare Translațională și Medicină al Universității Jiaotong, din Shanghai.

Pentru acest studiu au fost prelevate 1.800 mostre de plasmă convalescentă de la 869 de persoane care s-au recuperat după covid-19, la 12 luni de la infectarea lor.

Citiţi şi:
Varianta Delta: Imunitatea naturală, cu 700% mai eficientă decât cea indusă de vaccin
Un studiu constată că imunitatea naturală la covid-19 este de 27 ori mai puternică decât cea după vaccinare, la 3 luni

 

yogaesoteric
30 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More