Ungaria, declarație fulminantă de independență: „Spunem NU hegemoniei ideologice a UE”

Ministrul de Justiție al Ungariei, Varga Judit, transmite cel mai puternic mesaj către Bruxelles: „Să privim spre viitor, dar să ne păstrăm cultura și istoria adevărată!

Varga Judit

Remarcabila șefă a Justiției maghiare, ministrul Varga Judit, demnitarul care duce, alături de premierul Viktor Orban, greul bătăliei pentru independența Ungariei în fața tentativelor UE de a-și impune dominația, a transmis un mesaj fulminant:

A venit timpul când putem din nou să ne luăm soarta în mâini și să spunem NU hegemoniei ideologice! A venit momentul în care, în sfârșit, ne putem ridica singuri și nu este cazul să mai băgăm capul în nisip”, transmite Varga Judit, adăugând: ,,Să privim spre viitor, dar să ne păstrăm cultura și istoria adevărate”.

Mesajul vine într-un context complicat, în care Ungaria este atacată de liderii UE și ai unor state occidentale pentru că a îndrăznit să se opună politicii de promovare LGBT în rândul minorilor – și de conectare a școlilor la rețeaua de propagandă a controversatelor politici ale UE și SUA în domeniul sexual.

Ei bine, atât premierul maghiar cât și ministrul Justiției au fost blocați de o mare parte a presei occidentale în acțiunile de a-și prezenta punctele de vedere, prin care arătau clar că NU este vorba de homofobie, ci de protejarea minorilor față de demersuri politice.

Cum minciuna are picioare scurte, Ungaria a dat în vileag implicarea miliardarului George Soros în atacurile și blocarea premierului Orban și includerii acestuia într-o listă cu lideri politici care încalcă libertatea presei. Dezvăluirea a fost făcută de ministrul Judit Varga, după apariția listei organizației Reporteri fără Frontiere.

Într-un mesaj intitulat „Soros ex machina și-a făcut iar efectul” – parafrază la „Deus ex machina”, adică ,,divinitatea din spatele mașinației, mutării” – Judit Varga face o scurtă și concisă dezvăluire a ceea ce se petrece: „Organizațiile bulelor de opinie de stânga urmăresc din nou să submineze reputația Ungariei cu rapoarte și liste false prin apeluri directe”.
În acest sens, lista publicată de Reporterii „independenți și obiectivi” urmărește să „portretizeze Ungaria ca un loc în care libertatea presei este oprimată într-un mod deosebit de drastic și nemilos”.

,,Acest raport este întocmit de o organizație care a primit 200.000 $ în 2017 și 175.000 $ în 2019 de la fundațiile lui George Soros, și care a acționat ca singura sursă pentru confirmarea câtorva dintre acuzațiile Comisiei – exact în timp ce se pregătește raportul asupra statului de drept al Comisiei Europene”, scrie Judit Varga.

Conform șefei Justiției din Ungaria, realitatea „prin contrast” rezultă din următoarele aspecte:

– „În timpul unor astfel de atacuri coordonate împotriva noastră, este pur și simplu ignorată suprimarea cvasi-completă a opiniilor conservatoare în Europa de Vest.

– „Mai îngrijorător este că doar 45% dintre germani cred că pot să-și spună părerea liber, în timp ce în Ungaria libertatea de expresie este garantată pentru toată lumea atât online, cât și offline.”

– „Consiliul Europei a fost prima organizație internațională care a constatat în rezoluția sa 1941 (din 2013) privind Legea fundamentală maghiară adoptată în 2011 că «noul Parlament maghiar, pentru prima dată în istoria Ungariei democratice, a modificat fosta Constituție – moștenită din sistemul partidului unic – într-o lege fundamentală nouă și modernă, printr-o procedură democratică, după dezbateri intense în parlament și cu contribuții din partea societății civile maghiare».

– „Mediul de reglementare al activităților maghiare de presă a fost dezvoltat în cooperare cu Comisia.”

În concluzie, Varga Judit spune ferm: „Ungaria este unul dintre puținele state membre în care pluralismul autentic predomină atât în mass-media, cât și în dezbaterile ideologice, cât și în opinia publică”.

Și, ca un PS, ministrul maghiar consideră că organizația Reporteri fără Frontiere ar fi cazul să fie mai degrabă îngrijorată de refuzul Politico de ,, a publica punctul de vedere al ministrului Justiției al unui guvern ales democratic” – pentru că „este cu adevărat îngrijorător din punct de vedere al libertății media…”

Reamintim că, în aceeași ediție recentă, publicația Politico a cenzurat sau nu a publicat punctele de vedere ale Juditei Varga și Mariei Zaharova, preferând în locul declarațiilor acestora comentarii în care erau atacate Ungaria, respectiv Rusia. Atât Varga, cât și Zaharova, au prezentat date clare privind cenzurarea opiniilor lor de către publicația UE.

Citiţi şi:
Președintele Cehiei susține legea maghiară anti-LGBT și atenționează că operația de schimbare de sex este de fapt „auto-mutilare”
Fiți cu ochii pe micuți: LGBT ne vânează copiii!

yogaesoteric
10 octombrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More