Efectele nocive ale tehnologiei wireless 5G asupra sănătății

 

Radiațiile emise de dispozitivele wireless reprezintă o imensă problemă de sănătate care continuă să fie ignorată, și totodată o bună ocazie pentru noi să privim în trecut și să învățăm din greșelile noastre. Să luăm exemplul tutunului: au fost vremuri când puteai fi considerat un prost și un „nebun” dacă exprimai opinii împotriva marilor companii de tutun și aduceai la cunoștința oamenilor că țigările ne compromit sănătatea. În prezent, sunt deja expuse concluziile științifice, care au apărut de altfel de mult timp, în ciuda minciunilor date publicității de corporațiile din industria tutunului și „științei” manipulate de ele, pe care au folosit-o la începuturi spre a-și legitima otrăvurile în ochii consumatorilor.

Nu pare să existe o diferență prea mare în cazul companiilor de telecomunicații care produc și vând telefoane, precum și diverse servicii fără fir. Sute de oameni de știință și nenumărate publicații cer cu vehemență autorităților să acorde o mai mare atenție efectelor nocive ale radiației emise de dispozitivele wireless asupra sănătății umane.

Acesta este unul dintre exemplele multiple care arată cum corporațiile controlează și dictează politicile guvernamentale, politici care favorizează în primul rând marile companii transnaționale în defavoarea planetei Pământ și populației umane.

Restricții în Europa şi în lume

În Europa, mai multe țări au instituit restricții privind WiFi-ul și au subliniat câteva aspecte tulburătoare. Franța a adoptat o lege în 2015 care interzice accesul WiFi în toate grădinițele; legea stipulează de asemenea că WiFi-ul va fi oprit în toate școlile când nu este accesat internetul. Acolo unde este posibil, conexiunea prin cablu este preferată. Publicitatea direcționată către utilizarea telefonului mobil de către copiii mici este interzisă.

Un exemplu din Namibia arată destul de clar că actualul așa-numit standard de „siguranță” nu protejează cetățenii de efectele nefaste pe termen lung asupra sănătății și că reglementările guvernamentale privind utilizarea dispozitivelor wireless nu garantează o protecție adecvată împotriva efectelor expunerii pe termen lung la acest tip de radiaţii.

Alte țări care trag semnale de alarmă privind radiaţiile emise de dispozitivele WiFi includ Belgia, Spania, Israel, Australia, Italia, Elveția, Germania, Austria, India, Finlanda, Cipru și multe altele.

De ce sunt aceste state rezervate în privinţa WiFi? Convingeţi-vă singur. Puteți accesa sute de lucrări științifice (în limba engleză) care dovedesc pericolul reprezentat de tehnologia 5G aici, este necesar doar să faceți clic pe secțiunea știință și sub fiecare rubrică există linkuri direct către studiile ştiinţifice. Dacă dați clic pe meniul drop-down, apare o listă de referințe științifice ca documentație.

Da, facem progrese, din ce în ce mai multe persoane devin conştiente de pericolele pe care le reprezintă tehnologia 5G și se iau măsuri, însă preluarea Americii de Nord, și aproape a întregii planete de către corporații, pur și simplu ne calcă în picioare sănătatea, pentru că, din nefericire, marile companii din telecomunicaţii au puterea să facă aceasta.

În același timp, noi suntem cei care folosim tehnologia WiFi. Ea a devenit atât de utilă, și este atât de comod să ne bazăm pe corporații, așa cum facem şi în multe alte privinţe. Este ironic faptul că strângem bani și susținem campanii de luptă împotriva cancerului, dar sprijinim simultan, pe scară largă, chiar aspectele care contribuie la apariţia şi dezvoltarea acestei cumplite maladii.

„Milioane de copii și adulți din școli din întreaga lume petrec semnificativ de mult timp în jurul dispozitivelor wireless. Multe școli introduc politici numite «Adu-ți propriul dispozitiv» (Bring Your Own Device – BYOD) și instalează routere wireless industriale pentru tablete. Însă dispozitivele wireless expun elevii și personalul din învățământ la radiații care pot împiedica asimilarea de noi cunoștințe și afectează sănătatea la modul general. Studiile au arătat că radiațiile emise de dispozitivele wireless pot deteriora sistemele de reproducere, pot afecta sistemul imunitar, modifică funcționarea creierului și pot crește riscul de cancer. Tabletele au până la cinci antene care produc în mod constant scurte emisii intense de radiații chiar și atunci când nu sunt conectate la internet. Dispozitivele wireless din sălile de clasă devin prin urmare multiple surse de expunere la radiații radio.” – Environmental Health Trust (organizație internațională de protecție a sănătății și a mediului înconjurător).

Problemele de sănătate cauzate de 5G

Deci, care este problema cu 5G? Știința deja indică faptul că tehnologiile wireless actuale de 2G, 3G și 4G – în uz astăzi odată cu telefoanele mobile, computerele și alte dispozitive tehnologice pe care le purtăm tot timpul cu noi – creează expunere la frecvențe radio care prezintă un risc grav de sănătate pentru oameni, animale și mediul înconjurător. 5G este termenul folosit pentru a descrie următoarea generație de rețele mobile, dezvoltată după cea 4G utilizată astăzi. 5G este destinată a fi tehnologia care permite funcționarea „Internetului lucrurilor” ce conectează între ele toate dispozitivele care au acces la internet.

Oamenii de știință au studiat efectele tehnologiei 5G și a radiațiilor emise de dispozitivele wireless asupra sănătății și sunt profund îngrijorați de concluziile la care au ajuns. Ei solicită stoparea lansării tehnologiei 5G, precum și oprirea creșterii expunerii publicului la radiațiile de frecvență radio WiFi.

Datorită tuturor eforturilor depuse de diverși cercetători, oameni de știință și mulți alții, lumea se trezește odată cu aflarea acestor informații și începe să se dezbată acest subiect în mass-media centrală. Cu toate acestea, procesul este mereu unul îndelungat, de la momentul în care efectele nocive ale unei tehnologii sunt făcute cunoscute publicului și până când se ajunge la un consens în masă și se creează etapele de acțiune.

Un reportaj CBS a subliniat recent: „Industria fără fir se află într-o cursă de lansare a serviciului 5G. Rețeaua ar urma să fie de până la 100 de ori mai rapidă decât viteza curentă a datelor, dar necesită ca turnurile echipamentelor de telefonie mobilă să se afle mai aproape de utilizatori decât înainte. Companiile de telecomunicații din SUA spun că va fi nevoie să se instaleze aproximativ 300.000 de antene noi – un număr aproximativ egal cu totalul numărului de turnuri de telefonie mobilă construite în ultimele trei decenii. Aceasta provoacă indignare și alarmare în unele cartiere, deoarece antenele se înalță de jur împrejurul caselor.”

Tehnologia 5G necesită instalarea de echipamente noi în SUA și în toate țările care vor să o folosească. Fiecare companie de telecomunicații a pornit la lucru pentru a-și construi propria rețea 5G. Acest fapt este mai nociv decât utilizarea telefoniei mobile, și totuși, potrivit autorităților guvernamentale din sănătate, „un număr limitat de studii au arătat unele dovezi ale asocierii statistice a utilizării telefonului mobil cu riscul dezvoltării de tumori pe creier … dar cu toate acestea majoritatea studiilor nu au găsit nicio asociere directă.
Așteptarea acumulării unor dovezi masive științifice și clinice înainte de a lua măsuri pentru a preveni riscurile binecunoscute poate duce la costuri foarte ridicate de sănătate și economice, așa cum s-a petrecut în cazul azbestului, benzinei cu plumb și tutunului.” – Comisia Europeană.

Dr. Martin Blank de la Departamentul de Fiziologie și Biofizică Celulară din cadrul Universității Columbia s-a alăturat unui grup de oameni de știință din întreaga lume care face un apel internațional la Organizația Națiunilor Unite cu privire la pericolele asociate utilizării dispozitivelor care emit unde electromagnetice, cum ar fi telefoanele mobile și tehnologia WiFi. Dr. Martin Blank și sute de alți oameni de știință din întreaga lume au depus de ceva vreme diferite petiții către ONU privind pericolele asociate acestor dispozitive. „Spunând lucrurilor pe nume, aceste radiații distrug celulele vii din trupul nostru și ne ucid prematur pe mulți dintre noi”, a explicat Blank.

Melissa Arnoldi, care conduce eforturile de implementare a tehnologiei depuse de gigantul american din telecomunicații AT&T, a afirmat: „Dacă nu a ajuns deja în cartierul dvs., urmează să apară”. Acest fapt este destul de îngrijorător. Arnoldi a declarat pentru postul CBS că „tehnologia 5G folosește unde de înaltă frecvență care suportă viteze mai mari dar nu se propagă la fel de departe precum frecvențele rețelelor wireless actuale. Deci, în loc să se bazeze pe stații mari de telefonie mobilă care se află la mari distanțe una de alta, sunt acum necesare «celule mici» care sunt mult mai apropiate unele de altele.”

Oare cum de este cu putință să se permită așa ceva? Cine sunt oamenii care controlează ce informații care privesc sănătatea noastră sunt scoase în evidență, și care sunt trecute sub tăcere?

Instalarea noilor echipamente 5G a început deja în forță.
Priviți această prezentare TED (în limba engleză) a unui inginer din Silicon Valley, Jeromy Johnson, devenit avocat al sănătății, care explică pericolele pe care le reprezintă noile tehnologii wireless și adicția noastră față de ele.

Există soluții

Puteți utiliza o conexiune la internet prin cablu, care este foarte rapidă, și în cele mai multe cazuri este chiar mai rapidă decât o conexiune fără fir. Folosiți telefonul mobil numai atât cât vă este strict necesar și căutați eventual dispozitive care pot fi utilizate pentru a bloca efectele biologice nocive pe care dispozitivele WiFi le au sau le pot avea asupra noastră.

Citiţi şi:

APEL INTERNAȚIONAL URGENT! Stop imediat implementării rețelelor wireless 5G (generația a 5-a), atât pe pământ cât și în spațiu

Tulburări ale organismului uman cauzate de sindromul WiFi (I)

11 motive de îngrijorare datorate implementării tehnologiei 5G

 

yogaesoteric
15 octombrie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More