Dacă eşti umilit în mod nedrept, Dumnezeu îţi trimite aproape întotdeauna o aripă, ca să te ajute să te ridici

 

1. Omul îşi spune rugăciuni în gând, sperând că Cel de Sus o să-l audă, şi imediat îşi spune prostii în gând, sperând că Cel de Sus n-o să-l audă.

2. Omul ştie cum să se apere când este denigrat, dar nu ştie cum să se apere când este lăudat. De multe ori duşmanii, ca să distrugă pe cineva, îl laudă. Sau procedează ca Iuda: îl sărută. Simbolul iubirii devenind astfel un simbol al urii, al trădării, al morţii.

3. În viaţă, dacă eşti umilit în mod nedrept, Dumnezeu îţi trimite aproape întotdeauna o aripă, ca să te ajute să te ridici.

4. Un om în vârstă îmi spune: Sunt atât de bătrân, încât nu-mi permit luxul să mă cert cu nimeni, pentru că s-ar putea să nu mai am timpul necesar ca să mă împac.

5. Fiecare clădire are, ca să dureze, un fundament. Bisericile sunt casele care își au fundamentul în cer.

6. Un îndemn din cărţile sfinte: fiecare să-şi spună rugăciunea în limba neamului în care s-a născut. Limba maternă este cea mai importantă pentru un om, ea, şi nu cea însuşită sau care l-a adoptat (furat); în ea te va recunoaşte cel mai lesne Tatăl care ţi-a dat viaţă. A pune între tine şi Cel de Sus un alt grai decât cel pe care ţi l-a dat la naşterea ta înseamnă a vorbi cu El prin intermediari.

7. Rugăciunea face legătura dintre pământ şi cer. Dragostea face legătura dintre cer şi pământ. Rugăciunea este dragoste. Dragostea este rugăciune. Acolo unde se întâlnesc acestea două – locuiește Dumnezeu.

Nicolae Dabija

Citiţi şi:

Rugăciunea în viziunea unui yoghin

Adevărată rugăciune nu necesită nimic mai mult, decât o mare dragoste exprimată faţă de Dumnezeu

 

yogaesoteric
15 octombrie 2019


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More