El Paraíso Verde, o comunitate de negaționiști covid din Europa s-a instalat în Paraguay

Aproximativ 150 de imigranți germani, elvețieni și austrieci au creat o comunitate închisă în Paraguay pentru a trăi fără vaccinuri și „în afara matricei”. The Guardian, care nu a avut permisiunea să intre, descrie înființarea coloniei într-o regiune săracă din țară.

O comunitate închisă de 1.600 de hectare (4.000 de acri), numită El Paraíso Verde sau Paradisul Verde, este sculptată din pământul roșu fertil din Caazapá, una dintre cele mai sărace regiuni din Paraguay.

Populația comunității – formată în principal din imigranți germani, austrieci și elvețieni – va crește în cele din urmă de la 150 la 3.000, potrivit proprietarilor.

Site-ul web al proiectului îl prezintă drept „de departe cel mai mare proiect de urbanizare și așezare din America de Sud”, descriind colonia ca un refugiu față de „tendințele socialiste ale situațiilor economice și politice actuale din întreaga lume” – precum și „5G, piste chimice, apă fluorurată, vaccinări obligatorii și obligații de asistență medicală”.

Imigrația în colonie a crescut de la începutul pandemiei de covid-19, rezidenții intervievați pe canalul său YouTube atribuind mutarea lor scepticismului față de virus și vaccinuri.

Caazapá, o regiune rurală în inima luxuriantului est al Paraguayulu, unde principala ocupație este creșterea vitelor, a înregistrat o creștere de la 4 noi rezidenți germani în 2019 la 101 în 2021, potrivit cifrelor oficiale. Imigranții „anti-vaxxeri” s-au stabilit și în alte părți ale Paraguayului.

Un cetățean german care locuiește în apropiere și care face afaceri cu Paraíso Verde a citat realități ale conspirației despre vaccinurile împotriva coronavirusului pentru a explica sosirea noilor rezidenți. Ei susțin că legile simple ale imigrației din Paraguay s-au dovedit atrăgătoare pentru germanii care doresc să „scape din matrice” și să fugă de „statul profund și o nouă ordine mondială”.

Vin mulți oameni în vârstă. Ei înțeleg că mulți oameni mor în casele de îngrijire [după vaccinare]”, a spus germanul, care a cerut să nu fie numit. „Iar ceilalți, în vârstă de 40 de ani, urmăresc să-și aducă copiii aici.”

Dar apariția unei colonii insulare de europeni a fost urmărită cu îngrijorare de unii locuitori din Caazapá.

De ce sunt ei aici? Nu știm, dar vrem să aflăm”, a spus Rodney Mereles, fost consilier municipal.

În Germania, partidul de extremă dreapta AfD (Alternative für Deutschland) a urmărit să-și revigoreze ponderea electorală în scădere, criticând măsurile de izolare, masca și vaccinurile. O mică minoritate dintre sceptici au decis să plece în străinătate, Bulgaria fiind raportată ca o altă destinație populară.

Prezența în Caazapá a unui grup mare de sceptici covid îngrijorează autoritățile locale de sănătate. Dr Nadia Riveros, șefa de sănătate publică din Caazapá, a declarat că pandemia a fost devastatoare pentru regiune, care nu are paturi de terapie intensivă și doar o ambulanță complet echipată.

Paraguay are o istorie lungă și uneori zbuciumată de colonii de imigranți, conduse de zel ideologic și religios. Proiectele de așezări ale menoniților, socialiștilor australieni și ale Bisericii Unirii, printre alții, au lăsat toate amprente asupra țării.

Dar, în ciuda preocupărilor din comunitatea locală, Paraíso Verde este susținut de o putere politică și economică în creștere.

Grupul s-a întâlnit frecvent cu oficiali locali și naționali și susține că a avut întâlniri cu autoritățile din Paraguay pentru a face lobby împotriva reglementărilor mai stricte privind covid.

Gladys Rojas, un fost președinte al consiliului orașului Caazapá, a susținut că Paraíso Verde era protejat de legăturile cu fracțiunea politică a fostului președinte paraguayan Horacio Cartes. Cartes este un om de afaceri controversat care a contestat în mod repetat acuzațiile că este legat de contrabanda cu țigări, dar este considerat cea mai bogată și mai puternică persoană din Paraguay.

Doi membri ai familiei Cartes au fost membri ai consiliului de administrație al Reljuv, o companie deținută de Paraíso Verde, iar la ultimele alegeri municipale, președintele companiei, Juan Buker, a fost puternic implicat în campaniile electorale pentru candidații susținuți de Cartes.

Au politicieni și bani de partea lor”, a spus Rojas, adăugând că mulți din Caazapá, regiunea cu cea mai mare rată a sărăciei extreme din Paraguay, au fost reticenți în a pune întrebări, deoarece colonia a devenit cel mai mare angajator al zonei.

Într-o după-amiază, reporterii de la Guardian au călătorit de-a lungul drumului de pământ de la orașul Caazapá până la Paraíso Verde. Aproape de gardul lung, grupuri de locuitori se plimbau de-a lungul pistei în soarele care se ridica încet. La poarta de intrare a ieșit un angajat Reljuv, flancat de paznici înarmați cu pistoale lungi.

După ce a respins posibilitatea intrării sau a unui interviu, angajatul a cerut să examineze actele de identitate ale tuturor celor prezenți, chiar dacă reporterul a încercat să plece.

Știi ce să faci”, i-a spus angajatul.

Paraíso Verde nu a răspuns solicitărilor repetate de comentarii.

Citiți și:
Președintele Republicii Chile a promulgat prima lege din lume privitoare la nediscriminarea „mutanților vaccinați” la locul de muncă
Institutul japonez de farmacovigilență atrage atenția! Vaccinurile anticovid prezintă un risc de deces de 7 ori mai mare decât virusul la persoanele de 20 de ani

 

yogaesoteric
27 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More