Președintele Republicii Chile a promulgat prima lege din lume privitoare la nediscriminarea „mutanților vaccinați” la locul de muncă

Proiectul de lege a fost lansat de Ministerul Muncii și ulterior promulgat de președintele Chile, Miguel Juan Sebastián Piñera Echeñique, la 03 februarie 2022.

Legea 21.422 – „Interzicerea discriminării muncii împotriva mutațiilor sau alterării materialelor genetice ori testărilor genetice” a fost publicată în Jurnalul Oficial (Diario Oficial) al Republicii din 16 februarie 2022.

„«Articolul 1: Niciun angajator nu poate condiționa angajarea lucrătorilor, permanența acestora sau reînnoirea contractului, ori promovarea sau mobilitatea în angajare a acestora, de absența unor mutații sau modificări ale genomului acestora care determină o predispoziție sau un risc ridicat la o patologie care poate să devină manifestă în cursul raportului de muncă și nici să solicite în acest scop vreun certificat sau examinare care să verifice că lucrătorul nu prezintă mutații sau modificări ale materialului genetic în genomul său uman care pot duce la dezvoltarea sau se pot manifesta într-o boală sau o anomalie fizică ori mentală în viitor.

Articolul 2: Lucrătorul își poate exprima consimțământul liber și în cunoștință de cauză pentru a se supune unui test genetic, în conformitate cu prevederile art. 14 din Legea nr. 20.584, atâta timp cât acesta urmărește să se asigure că îndeplinește condițiile fizice sau psihice necesare și este apt pentru a îndeplini activitățile locului de muncă sau sarcinile clasificate ca periculoase, cu unicul scop de a proteja viața sau integritatea lor fizică sau psihică, precum și viața sau sănătatea fizică sau psihică a altor lucrători. Dacă aceste examene sunt cerute de angajator, acesta din urmă este necesar să își asume costul. De asemenea, în cazul în care există un raport de muncă actual, timpul folosit pentru desfășurarea respectivelor examinări se va înțelege ca fiind lucrat în toate scopurile legale.

Articolul 3: Unitățile și laboratoarele sanitare care efectuează acest tip de control, precum și angajatorii care accesează aceste informații este necesar să adopte toate măsurile de securitate prevăzute în Legea nr. 20.584 și în art. 12 din Legea nr. 20.120, pentru a proteja confidențialitatea lucrătorului și pentru a garanta prelucrarea confidențială a datelor.

Lucrătorul va avea întotdeauna dreptul de a accesa informațiile dezvăluite printr-un test genetic.»

Și pentru că am considerat de cuviință să o aprob și să o sancționez; prin urmare se promulgă și intră în vigoare ca Lege a Republicii.

Santiago, 3 februarie 2022.- SEBASTIÁN PIÑERA ECHENIQUE, Președintele Republicii.

Pedro Pizarro Cañas, Ministrul Muncii și Asistenței Sociale (S). – Enrique Paris Mancilla, Ministrul Sănătății, iar eu transcriu pentru informarea dumneavoastră: Gustavo Rosende Salazar, subsecretar al Muncii (S).”

Legea chiliană confirmă o altă idee considerată drept „teorie a conspirației”, care arată că serurile administrate pe post de vaccin practic pot să modifice genomul uman iar vaccinații devin mutanți!

Citiți și:
Vaccinarea cu ARN-mesager este inginerie genetică ireversibilă – MODIFICAREA GENETICĂ A OMULUI
Dovadă științifică: ARN mesager din vaccinul Pfizer rescrie ADN-ul din nucleul celulelor hepatice, modificând genomul!

 

yogaesoteric
16 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More