El, și alții ca el, n-ar fi cazul să fie lăsați să vorbească: Prințul Charles susține MĂȘTILE pentru VACI

Masca a fost proiectată de studenții de la Royal College of Art din Marea Britanie, care au format una dintre cele patru echipe câștigătoare a competiției inaugurale Terra Carter Design Lab. Premiul în bani va fi folosit pentru dezvoltarea în continuare a ideii lor.

Dispozitivul convertește metanul emis de vaci și a fost creat de un grup de proiectare numit Zero Emissions Livestock Project (ZELP). Neutralizează emisiile de metan în timp real și se potrivește în jurul capului vacii într-un mod care să nu afecteze capacitatea acesteia de a se hrăni și de a interacționa cu turma.

Gazele captate de mască sunt oxidate folosind un catalizator și apoi eliberate în aer sub formă de CO2 și vapori de apă. Proiectanții săi spun că datele sunt, de asemenea, capturate de-a lungul vieții animalului pentru a ajuta la optimizarea bunăstării în ferme, la îmbunătățirea productivității și la crearea unui jurnal „solid” al emisiilor de gaze cu efect de seră.

Eructația și flatulația vitelor contribuie la încălzirea globală, susțin „experții”

Metanul produs prin eructare de către vite se încălzește de 80 de ori mai mult decât CO2 în primii 20 de ani a existenței lui în atmosferă.

Există aproximativ 1,6 miliarde de vite pe planetă și fiecare produce până la 400 de litri de metan pe zi. Emis prin eructație sau flatulație, metanul produs de vite contribuie semnificativ la problema încălzirii globale, potrivit Euronews.

Premiul constă în finanțarea soluțiilor pentru a face față crizei climatice

Prințul Charles a vizitat noul laborator de design Terra Carta de la Royal College of Art din Londra pentru a-i cunoaște pe câștigători. La eveniment, el a spus că schimbările climatice au dus la „crize cu care ne confruntăm în toate direcțiile”, iar „găsirea rapidă a soluțiilor” a fost importantă.

Prințul a lăudat creativitatea designerilor adăugând că: „vom avea mai multe șanse de a câștiga această bătălie într-un timp mai scurt”.

Francisco Norris, fondatorul startup-ului de măști, spune că acest premiu este o „uriașă onoare” pentru ZELP.

Aceasta este platforma perfectă pentru a accelera o soluție climatică cu un element de design puternic și suntem dornici să continuăm să ne optimizăm tehnologia cu aprobarea și sprijinul Terra Carta”, spune Francisco Norris.

Rămânem la fel de motivați ca niciodată să ne extindem soluția și să jucăm un rol în decarbonizarea sectorului agricol”, a conchis el.

Dacă ar putea, probabil în loc de „Muuu”, vacile ar spune „NUUUUU”!

Citiți și:
Masca (botnița) te face stupid
„Pandemia” – un exercițiu planetar de simulare a schizofreniei paranoide

 Prințul Charles și sustenabilitatea

 

yogaesoteric
24 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More