A treia iarnă a pandemiei: Moderna va fi pregătită să lanseze un rapel specific Omicron în această toamnă

Moderna va fi pregătită să distribuie un vaccin de rapel covid-19 specific omicron în această toamnă, a declarat directorul său medical. Compania a anunţat că va propune două variante pentru vaccinul contra Omicron pentru toamnă, concepute împotriva variantelor BA.1, respectiv BA.4 şi BA.5, informează Reuters.

Dr. Paul Burton, principalul producător de vaccinuri, a dezvăluit că în prezent testează o injecție împotriva omicron, care ar putea fi „chiar mai eficientă” decât vaccinul actual, iar „cantități mari” vor fi disponibile în luna septembrie a acestui an.

Toate vaccinurile anti-covid se bazează în prezent pe virusul Wuhan original, în contextul în care producătorii ezită să petreacă luni întregi pentru a produce o nouă injecție în cazul în care apare o altă variantă.

Dar mai mulți oameni de știință și-au exprimat acum îngrijorarea cu privire la necesitatea reală a unor injecții suplimentare de completare, afirmând că acestea declanșează doar o „creștere temporară” a protecției. Dr. Soumya Swaminathan, cercetătorul șef al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat recent că „nu există nicio dovadă bună” că o a patra injecție este benefică.

Al doilea rapel este deja oferit tuturor americanilor cu vârsta de peste 50 de ani, dar nu este suficient de răspândit, mai mult de jumătate dintre cei eligibili neprimind încă primul rapel. Se așteaptă ca mai multe vaccinuri covid să fie distribuite în această toamnă, ca și în cazul gripei, pe măsură ce țara se îndreaptă spre cea de-a treia iarnă a pandemiei.

Citiți și:
Varianta Omicron a venit la timp, fix înainte să explodeze adevărul că valul 5 e valul care a venit după vaccinarea în masă a țărilor occidentale
Comisia Europeană anunță că este necesar să ne pregătim pentru următoarea pandemie de covid
Raportul risc-beneficii NU justifică vaccinarea anticovid a copiilor. Moderna recunoaște că durata protecției e necunoscută, în schimb pot apărea tromboze, miocardite și pericardite

 

yogaesoteric
24 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More