Prințul Charles și sustenabilitatea


Prințul Charles, șeful proiectelor sustenabile pe plan global, a cerut la întâlnirea de la Davos din luna ianuarie introducerea unor taxe ecologice pentru combaterea urgenţelor climatice.

Prinţul a ajuns la Forumul Economic Mondial (WEF) cu un plan de 10 puncte pentru a face economia globală mai durabilă şi pentru a aborda situaţiile de urgenţă climatică. Printre măsurile sugerate de membrul casei regale britanice se numără regândirea industriilor prin prisma obiectivului pieţei durabile, al bio-economiei circulare precum şi identificarea jocurilor de schimb şi a barierelor (de exemplu, a politicilor sau a regulamentelor care este nevoie să fie modificate) şi aducerea oamenilor potriviţi pentru a îndeplini schimbarea.

Charles şi-a încheiat discursul apelând la liderii de afaceri prezenţi la eveniment pentru a ajutor. „Avem nevoie ca sectorul privat să scoată lumea din calamitate”, spune domnia sa, concluzionând: „Singura limită este bunăvoinţa noastră de a acţiona şi timpul pentru a acţiona este acum”.

Cu alte cuvinte, marii magnaţi, cei care fac jocurile din culise, sunt chemaţi să iasă în faţă pentru a trasa, pe placul lor, direcţiile pentru întreaga omenire.

„Este timpul să nivelăm terenul de joc şi să ne gândim la modul în care implementăm impozitele şi reglementările pentru a atinge pieţele durabile. Politica publică are un rol esenţial”, a mai declarat Prinţul Charles la forumul de la Davos.

În societatea poluată, chiar toxică în care am ajuns să trăim, o dezvoltare durabilă, care ţine cont de mediu, este un deziderat legitim. Numai că, citind printre rânduri şi observând cu atenţie măsurile ce încep a fi implementate şi spre ce se tinde, apare în mod clar că sustenabilitatea este o denumire de cod către fascismul global, o nouă formă de coorporatism (reeșapat pe criterii de mediu) și ONG-uri.

Sustenabilitatea a fost menționată şi în Enciclica „Laudato Si” a papei Francisc, care vrea să schimbe planeta într-o „casă comună” a papilor de la Vatican. Prelații din lumea întreagă au primit o circulară de înștiințare pentru a pune în mișcare noul model economic.

Să nu uităm că papa i-a chemat anul trecut la Vatican pe toți șefii globali ai acestor proiecte durabile și sustenabile şi s-a arătat plăcut impresionat că acest model economic va include și va încorpora și reformele sociale catolice: „metoda incluzivă”, „imigranți, refugiați, cei marginalizați, cei mai vulnerabili…” Cu acea ocazie, pontiful a reafirmat că este necesară o „schimbare de direcție” pentru a construi un nou model de dezvoltare globală, atrăgând atenția asupra faptului că „binele comun este pus în pericol de atitudini de excesiv individualism, consumism”…

În România, „Proiectul de țară” al lui Călin Georgescu include acest model de dezvoltare sustenabilă (durabilitate). Astfel de protocoale au fost semnate cu ani în urmă și de Viorica Dăncilă, Tăriceanu etc. Cu siguranţă urmează să fie implementate.

Cu ocazia crizei Covid-19, economia mondială se resetează și este un moment important prin care vor impune un nou model economic stabilit de ei. Practic, pandemia are și o puternică motivație economică: oferă prilejul de a-i înfunda pe unii din vechiul model economic și de a-i ridica pe cei „sustenabili” (adică vor fi susținuți) și care s-au aliniat din vreme noului sistem economic al Noii Ordini Mondiale Resetate de Covid-19.

Citiţi şi:
ONU: Agenda 2030 este dezvăluită – Modelul ascuns pentru înrobirea definitivă a omenirii sub stăpânii corporativi cei vicleni și nemiloși
Ecologie, control populațional și Noua Ordine Mondială
Farsa și agenda diabolică a unui «blocaj universal»

yogaesoteric
29 septembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More