Elon Musk a implantat un cip în creierul unei maimuțe pentru a juca jocuri video

 

Miliardarul Elon Musk susține că una dintre companiile sale a reușit să conecteze un implant la creierul unei maimuțe, care acum poate juca jocuri video.

„Este o maimuță fericită!”, declară Elon Musk, directorul executiv al Tesla, SpaceX și a multor alte proiecte futuriste, inclusiv Neuralink, un start-up concentrat în neurotehnologie pentru dezvoltarea interfețelor creier-calculator implantabile, conform bloomberg.com.

„Avem o maimuță cu un implant wireless în craniu care poate juca jocuri video cu mintea. Nu poți vedea unde este implantul, iar maimuța este fericită. Avem cele mai bune facilități pentru maimuțe din lume. Vrem ca ele să joace mind-Pong între ele”, a declarat Musk, conform sursei citate anterior.

Acest joc, mind-Pong, este un joc video în care jucătorii controlează paletele cu puterea minții, ajutați de niște senzori atașați pe cap.

Înainte de aceasta, compania Neuralink a prezentat un porc căruia i-a fost implantat un cip de mărimea unei monede care trimitea semnale wireless când programul detecta activitate neuronală specifică foamei.

„Există versiuni primitive ale acestui dispozitiv, cu fire înfipte în cap, dar acesta este ca un ceas Fitbit în craniul tău, cu niște fire mici conectate la creier”, a mai spus Musk, precizând că primele imagini cu maimuțele jucând jocuri video vor fi făcute publice foarte curând.

Conform declarațiilor oficiale, tehnologia aceasta ar putea contribui la găsirea unor leacuri pentru problemele neurologice, precum boala Alzheimer, demență sau leziuni ale măduvei spinării. Elon Musk a spus anul trecut că dispozitivul implantabil „chiar ar putea rezolva aceste probleme”, menționând totodată pierderea memoriei, a auzului, depresia sau insomnia. Câteva dintre ideile conceptuale ale domnului Musk nu sunt considerate fezabile, deocamdată, de oamenii de știință.

„Deci, dacă ar fi să mori, conștiința ta ar putea fi readusă la viață prin intermediul altui trup uman sau al unui robot. Tu decizi dacă dorești să fie robot sau persoană și așa mai departe”, a spus miliardarul american, conform skynews


Citiţi şi:
Anunțul surprinzător despre primul proiect care permite comunicarea telepatică între oameni și computere…
Mark Zuckerberg investeşte 5 miliarde de dolari într-un implant în creier ce poate întrerupe de la distanţă mişcările unei persoane…

 

yogaesoteric
21 februarie 2021

 


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More