Energia sexuală transmutată

Energia subtilă sexuală este cel mai adesea înmagazinată sub formă brută în CHAKRA din regiunea sacrală (MULADHARA CHAKRA), la baza coloanei vertebrale. Dacă este în mod armonios transformată şi sublimată în alte forme de energii subtile, mai elevate, spiritualizate (OJAS SHAKTI), energia sexuală poate fi după aceea ridicată şi concentrată în oricare din celelalte CHAKRA-e, dar mai cu seamă în CHAKRA de la nivelul frunţii sau a creştetului capului (AJNA CHAKRA şi, respectiv, SAHASRARA). Acest lucru este valabil atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Energia subtilă sexuală este acumulată şi transformată, prin sublimare, în mod natural, în corpurile bărbatului şi femeii, atunci când aceştia practică continenţa sexuală în anumite posturi amoroase, la nivelul centrilor de forţă (CHAKRA-elor).”

Energia subtilă sexuală transmutată reprezintă o gigantică sursă de putere şi de inspiraţie şi ea poate fi utilizată oricând în scopuri cu adevărat spirituale. Deşi o persoană poate să-şi transmute într-o oarecare măsură potenţialul său sexual numai prin practica corectă a tehnicilor Hatha Yoga şi prin meditaţie creatoare, acest lucru nu este aproape deloc comparabil cu transmutarea energiei sexuale realizată de un cuplu unit şi iubitor care se află în uniune sexuală tantrică. Acesta este motivul esenţial pentru care, în Tantra, se afirmă: ”Cu toate că yoghinii pot avansa foarte mult singuri, practica în cuplu este mult mai uşoară, plăcută şi rapidă.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More