Sublimarea energiei sexuale în forme mai rafinate de energie

Sublimarea este procesul de deplasare interioară a energiei rezultate în urma transmutaţiei în etajele superioare ale fiinţei. Deplasarea energiei se face de la un nivel (centru de forţă) la altul şi are ca rezultat modificarea frecvenţei sale de vibraţie, provocând la fiecare asemenea nivel efecte specifice.
Prin sublimare, energiile sexuale sunt redirecţionate în alte planuri ale fiinţei (vital, psihic, mental sau spiritual) în vederea utilizării sale într-un scop non-sexual.

Putem face o analogie între alchimia subtilă produsă de sublimarea energiilor şi un baraj de acumulare. Datorită acţiunii inteligente a omului, printr-un fenomen de cădere controlată, apa din lacul de acumulare va pune în mişcare turbinele, devenind o sursă continuă de electricitate. Aceasta este faza transmutării care generează o energie uriaşă NEMODULATĂ.

Sublimarea este procesul ulterior, prin care energia rezultată este luată de la sursa ei de origine şi transportată prin linii de înaltă tensiune pentru a fi transformată ca tensiune şi frecvenţă după necesităţi, generând o gamă vastă de fenomene şi procese (calorice, sonore, luminoase, magnetice, etc.).

Prin controlul deplin conştient al funcţiilor sexuale în fiinţa umană, se declanşează reacţii de transmutaţie biologică care fac să apară gradat o energie lăuntrică bioenergetică uriaşă.

Procesul ulterior de deplasare interioară şi modificare a acestor energii rezultante, din punctul de vedere al frecvenţei lor caracteristice, pe măsură ce străbat nivelele fiinţei (centrii de forţă), generând la fiecare dintre acestea efecte specifice, pregnant conştientizate şi remanente în timp, se numeşte SUBLIMARE.

Putem spune că un impuls erotic-sexual este sublimat în măsura în care energia, astfel obţinută, este direcţionată către un scop NON SEXUAL în care se vizează ţeluri valorizate vital, psihic, mental sau spiritual.

Fiind un proces care se angrenează ulterior transmutaţiei, sublimarea se diferenţiază prin faptul că permite redirecţionarea – în sensul unei veritabile reacumulări – a energiilor pulsionale în planurile superioare ale microcosmosului fiinţei umane.

Sublimarea este un proces generator de putere subtilă, fericire, armonie inefabilă simultan cu integrarea euforică a fiinţei în ambianţa sublimă a Macroscosmosului.

La secţiunea Yoga vom prezenta informaţii şi metode ce vizează transmutarea şi sublimarea energiilor (vezi centrii de forţă şi retracţia abdominală).

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More