Episodul 6 din Dosarele Twitter: FBI a dat ordinele, Dorsey a executat. Jurnaliștii afirmă că cenzorii Twitter au acționat la îndemnul agenților federali

Episodul 6 din dosarele Twitter prezintă o imagine a unei mașinării de cenzură care nu numai că a lucrat mână în mână cu FBI, dar a primit și semnale și cereri de acțiune legate de conținut de la o rețea încâlcită de agenții de stat, contractori privați și ONG-uri afiliate guvernului, aruncând o nouă lumină asupra implicării Deep State, scrie Epoch Times.

Dosarele au fost publicate pe 16 decembrie de jurnalistul Matt Taibbi cu sprijinul lui Elon Musk și servesc la susținerea afirmațiilor potrivit cărora Big Tech a colaborat cu o rețea de entități – inclusiv agenții guvernamentale – pentru a suprima libertatea de exprimare a americanilor.

Musk, care după ce a preluat Twitter la sfârșitul lunii octombrie a promis că va face publice dosarele interne privind „suprimarea libertății de exprimare”, a acordat de atunci acces la acest teanc de documente mai multor persoane – jurnaliștii Matt Taibbi, Bari Weiss și autorul Michael Shellenberger – care le-au publicat în tranșe, denumite „Dosarele Twitter”.

Episodul șase din „Twitter Files”, elaborat în detaliu de Taibbi, a fost distribuit pe 16 decembrie de Musk.

În firul de discuție sunt incluse capturi de ecran cu solicitări ale FBI pentru ca Twitter să cenzureze postările de pe platformă, precum și capturi de ecran care arată cum Twitter se conformează într-o dinamică pe care Taibbi a descris-o drept o relație „stăpân-câine”.

Trei dintre cele patru conturi semnalate au fost suspendate, cel care a fost cruțat postând uneori conținut anti-Trump și de orientare albastră (democrată).

Twitter nu a răspuns la o solicitare de a oferi comentarii, în timp ce un purtător de cuvânt al FBI a declarat că agenția notifică în mod regulat entitățile din sectorul privat cu privire la „influența străină malignă”, dar orice acțiune este luată în mod independent de către companii.

Executivii de la Twitter au insistat ani de zile că pe platforma de comunicare virtuală nu a avut loc nicio cenzură sau interzicere din umbră a conservatorilor, o afirmație pe care dezvăluirile din Dosarele Twitter au spulberat-o.

Precedentele dezvăluiri din Twitter Files au făcut lumină în ceea ce privește punerea pe lista neagră a Twitter a unor conturi conservatoare, deliberările interne privind interzicerea contului fostului președinte Donald Trump și presupusul rol al FBI în suprimarea unui articol din New York Post despre laptopul lui Hunter Biden.

La fel ca dezvăluirile anterioare, Twitter Files 6 oferă o privire rară inedită asupra funcționării interne a cenzurii Big Tech. Aceste fișiere arată că agenții precum FBI și Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) au trimis în mod regulat prin diferite canale conținuturi Twitter care erau „premarcate pentru moderare”.

Unele dintre rapoartele trimise către Twitter de către agențiile guvernamentale au fost agregate de la liniile telefonice publice, cum ar fi de la Postul Național de Comandă al Alegerilor, care a evaluat amenințările legate de alegeri.

Ceea ce iese în evidență este cantitatea mare de rapoarte de la guvern”, a scris Taibbi, care s-a întrebat, de asemenea, dacă guvernul a făcut semnalizarea folosind propriile resurse sau a încredințat-o unor terțe părți.

În general, comunicările dintre FBI și Twitter au fost descrise ca fiind „constante și omniprezente”, agenția de aplicare a legii jucând un rol dominant, iar Twitter acționând „ca și cum ar fi fost o filială”.

FBI și fostul șef al Twitter Trust and Safety, Yoel Roth, au schimbat peste 150 de e-mailuri între ianuarie 2020 și noiembrie 2022, au arătat fișierele.

Unele dintre comunicările FBI cu Roth au fost destul de banale, cum ar fi memento-uri pentru a participa la convorbirile regulate FBI-Twitter. Dar altele au cerut Twitter informații despre utilizatori în legătură cu investigații active sau au solicitat măsuri privind conținutul legat de alegeri.

Cererile de a acționa cu privire la „dezinformarea electorală” în special, după cum se precizează în dezvăluiri, au fost „surprinzător de multe”, extinzându-se chiar și la conturi cu un număr redus de urmăritori și la tweet-uri de glumă.

În timp ce acțiunile „hiper-intruzive” ale FBI nu s-au limitat doar la conturile de dreapta, după cum a remarcat Taibbi, dosarele au arătat că agenții de aplicare a legii de la Twitter au acționat cu mai multă indulgență în ceea ce privește conturile de culoare albastră.

O captură de ecran a unui mesaj de la unul dintre conturile pe care FBI-ul le-a marcat pentru acțiune, @fromMA, conținea o postare care spunea: „Vreau să le reamintesc republicanilor să voteze mâine, miercuri, 9 noiembrie”.

Un alt mesaj semnalat pentru acțiune a fost cel al lui @clairefosterPHD, care a spus: „Sunt un contor de vot în statul meu. Dacă nu porți o mască, nu-ți număr votul”.

Dacă [FBI-ul] a folosit Twitter pentru a cenzura, puteți paria că a folosit și Google și Facebook”, a declarat Hawley într-un tweet.

Este un sentiment împărtășit de Daniel Miller, președintele Texas Nationalist Movement (TNM), o organizație care promovează independența Texasului și care a dat în judecată compania mamă Facebook, Meta, pentru că a interzis partajarea pe platformă a linkurilor către conținutul TNM.

Dacă #TwitterFiles6 este atât de exploziv, imaginați-vă cum vor arăta fișierele Facebook”, a scris Miller într-o postare pe Twitter.

Dacă Facebook a cenzurat TNM la îndemnul FBI, vom afla”, a adăugat el.

Ultimul episod din Dosarele Twitter, al 14-lea, publicat de Matt Taibbi pe 12 ianuarie, face dezvăluiri despre minciunile Russiagate.

Citiți și:
Confirmarea că Twitter a interzis din umbră candidații politici conservatori și medicii de bună credință vine din partea lui Elon Musk: Gigantul media a manipulat algoritmii platformei
Jack Dorsey, CEO al Twitter, prins în flagrant plănuind cenzura opiniilor politice

 

yogaesoteric
13 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More