Confirmarea că Twitter a interzis din umbră candidații politici conservatori și medicii de bună credință vine din partea lui Elon Musk: Gigantul media a manipulat algoritmii platformei

Un set de fișiere Twitter ce a fost publicat a dezvăluit că voci conservatoare au fost oficial „interzise din umbră” de Twitter, inclusiv unii candidați politici, potrivit lifesitenews.

Spre deosebire de o interdicție formală, „interdicția din umbră” se referă la practica de manipulare a algoritmilor platformei pentru a suprima sau limita în secret contul unui utilizator fără ca acesta să știe.

Ca răspuns la cel de-al doilea lot de dosare Twitter, jurnalistul conservator Ian Miles Cheong a întrebat dacă „vreun candidat politic ‒ fie în SUA, fie în altă parte ‒ [a fost] supus unei interdicții din umbră în timp ce candida sau căuta să fie reales?”.

De asemenea, el a întrebat „dacă vreunul dintre actele de suprimare ascunsă (shadow banning) ale Twitter a fost făcut la cererea agenților politici, a campaniilor, a activiștilor sau a guvernului la orice nivel ‒ în special la nivel federal”.

Elon Musk a răspuns afirmativ la întrebările puse de Cheong, spunând pur și simplu „da”.

Ca răspuns la dezvăluirile privind interdicțiile din umbră, Musk a scris pe Twitter că platforma lucrează la o actualizare de software care va permite utilizatorilor să vadă dacă sunt restricționați, care este motivul și să facă plângere pentru orice restricție.

Jurnalista independentă Bari Weiss a publicat o serie de tweet-uri care evidențiază informații relevante din documentele recent publicate de Twitter, arătând în mod clar că, alături de candidații politici, unele dintre cele mai mari nume din mass-media conservatoare au fost trecute pe lista neagră.

Unul dintre conturile de pe lista neagră aparține doctorului Jay Bhattacharya, care este unul dintre semnatarii inițiali ai Declarației de la Great Barrington, care a susținut, la începutul pandemiei declarate, că închiderea, izolarea și mascarea nu ar ajuta la stoparea răspândirii virusului covid și ar conduce, dimpotrivă, la daune mai mari pentru societate.

În plus, comentatorilor de dreapta Dan Bongino și Charlie Kirk li s-au măsluit conturile în așa fel încât tweet-urile și conturile lor să fie suprimate.

În ceea ce-l privește, contul lui Bongino a primit o configurație „nu căutați”, iar cel al lui Kirk a fost setat pe „nu amplificați”.

Recunoașterea de către Musk și confirmarea ulterioară în publicarea dosarelor Twitter vine în contradicție cu declarațiile fostului CEO Jack Dorsey, care a declarat în fața Congresului în 2018 că „punctele de vedere politice” nu erau luate în considerare de Twitter.

În plus, în 2018, Vijaya Gadde (pe atunci șefă a politicii juridice și a încrederii) și Kayvon Beykpour (șef de produs) de la Twitter au declarat în 2018: „Noi nu interzicem din umbră”. Aceștia au adăugat: „Și cu siguranță nu interzicem din umbră (shadow ban) pe baza punctelor de vedere politice sau a ideologiei.

Weiss a confirmat, de asemenea, prin intermediul unor surse de la Twitter, că „filtrarea vizibilității” ‒ un eufemism pentru shadow banning ‒ se petrece „destul de des”.

Potrivit surselor lui Weiss de la Twitter, aceasta s-ar petrece fără ca utilizatorul să știe, și în special în cazul conturilor populare cu puncte de vedere pe care Twitter, puternic orientat spre stânga, le consideră „controversate”.

Citiți și:
Jack Dorsey, CEO al Twitter, prins în flagrant plănuind cenzura opiniilor politice
Au înlocuit cenzura marxistă a Partidului Comunist cu cenzura neo-marxistă de pe Twitter și Facebook

 

yogaesoteric
9 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More