Erbicidul de la Monsanto care conţine glifosat este corelat cu cazuri de cancer cerebral la copii

 

A venit vremea ca glifosfatul să fie interzis pentru totdeauna!
 

După ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că glifosatul, principalul ingredient în erbicidul Roundup de la Monsanto, este „probabil carcinogenic”, compania de biotehnologie a contracarat afirmaţia foarte rapid, susținând că studiul care a arătat aceasta este părtinitor şi inexact. Roundup este cea mai bine vândută  substanţă ucigaşă de buruieni. Cui îi pasă că determină apariția cancerului?

Cercetătorii de la Agenţia pentru Substanţe Toxice şi Registrul Bolilor din S.U.A. au publicat un studiu  care evidențiază indubitabil efectele nefaste ale glifosatului. Practic nu există nicio cale prin care compania coruptă să poată respinge această dovadă. În cadrul studiului, rezultatele au arătat o corelaţie clară între expunerea părinţilor la erbicidul toxic Roundup şi creşterea riscului de apariție a cancerului cerebral la copiii pe care îi vor concepe. Mai exact, dacă părinţii se expun la substanţa toxică timp de doi ani înainte de a concepe un copil, posibilitatea ca acesta să dezvolte cancer cerebral este de două ori mai mare decât în cazul părinților care nu vin în contact cu erbicidul menționat.

Agenţia pentru Substanţe Toxice şi Registrul Bolilor este o ramură a Departamentului S.U.A. pentru Sănătate şi Servicii în slujba Omului, specializată în boli determinate de substanţe toxice.
Rezultatele Studiului asupra Cancerului Cerebral la Copiii din S.U.A. de pe Coasta Atlanticului au fost publicate şi comparate cu grupuri de control (copii ai căror părinţi nu au fost expuşi la această substanţă toxică) din multiple state.

Cercetătorii au explicat astfel modul în care au condus studiul: „Am inclus în studiu 526 de copii, grupaţi pe perechi, câte unul bolnav și unul din lotul de control. Cazuri de cancer cerebral au fost diagnosticate la copii cu vârste sub 10 ani, şi au fost identificate din registrele de cazuri de cancer de pe cuprinsul a patru state americane de pe coasta atlantică. Copiii din grupul de control au fost selectați prin apelare aleatoare a numerelor de telefon. Au fost realizate interviuri telefonice cu mamele copiilor implicați în studiu. Informaţiile referitoare la utilizarea în gospodărie a pesticidului şi serviciul deţinut de taţi timp de 2 ani înainte de naşterea copilului au ajutat la stabilirea potenţialei expuneri la insecticide, erbicide şi fungicide…”

Cercetătorii au ajuns la concluzia că pentru orice părinte expus la Roundup în timpul celor doi ani înainte de naşterea copilului, şansele ca urmașul pe care îl va avea să dezvolte cancer erau mai mari. Aceasta înseamnă că nu doar expunerea mamei contează, aşa cum se poate lesne presupune de când au fost publicate indicii referitoare la contaminarea laptelui matern cu astfel de substanţe. Sănătatea ambilor părinţi contează. Dacă fie mama, fie tatăl nu au avut grijă să îşi detoxifice trupul înainte de conceperea copilului, s-a dovedit că pruncul va moşteni slăbiciuni genetice care îl vor predispune la boli de-a lungul vieţii. 

Deoarece erbicidele ce conţin glifosat sunt încă utilizate pe scară largă, sarcina de a fi şi de a ne menține sănătoși poate fi dificilă. Roundup este în mod special utilizat în culturile Roundup Ready, culturi cu organisme modificate genetic, ceea ce reprezintă încă un motiv pentru interzicerea acestora. Până atunci, este indicat să evităm produsele pe bază de OMG şi să optăm pentru alimente organice, neprocesate, integrale.

În ultimii cinci ani, o serie de studii realizate pe animale de laborator au evidențiat existența a numeroase boli care se transmit generaţiilor următoare de la părinţi care au fost expuși la diferite substanţe nocive prezente în mediul ambiant, în alimente etc. Aceste boli au primit denumiea de boli trans-generaţionale.

Studiul realizat în cele patru state de pe coasta atlantică a S.U.A. este primul care a urmărit depistarea la oameni a efectelor dezastruoase pe care expunerea la substanţe toxice o poate avea asupra generaţiilor următoare.

Având în vedere rezultatele acestui studiu recent, este oare iminentă interzicerea amestecului cauzator de cancer?


Citiți și:

Substanţele toxice din mediu afectează nu numai organismul expus ci şi urmaşii fiinţei respective, prin moştenire epigenetică trans-generaţională

Efectele nocive ale expunerii la substanţe toxice se transmit la generaţiile următoare

Şapte minciuni mortale ale agriculturii industriale (I)

 

yogaesoteric
26 noiembrie 2015

 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More