Ericsson a obținut avizul CSAT pentru 5G

Producătorul suedez Ericsson a obținut avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru a furniza echipamente și programe software în cadrul infrastructurilor IT de interes național, precum și în rețelele 5G. Avizul a fost acordat firmelor Ericsson Telecommunications România, Ericsson Antenna Technology România, Ericsson Estonia și Ericsson AB. Ericsson este unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente Telecom la nivel mondial, cu vânzări de 71,3 miliarde de coroane suedeze (6,8 miliarde euro) în 2021.

Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori. Profit.ro a anunțat recent că grupul a alocat aproape 150 milioane de lei (circa 30 milioane de euro) pentru capitalizarea celor două subsidiare din România, Ericsson Telecommunications România și Ericsson Antenna Technology România, ultima fiind fosta fabrică de antene de telecomunicații preluată în 2019 de la germanii de la Kathrein în cadrul unei tranzacții la nivel global.

Ericsson Telecommunications România are sediul în București și a consemnat în 2020 afaceri de 787,9 milioane de lei, în creștere cu 2,2% față de 2019. Și profitul net a înregistrat un avans ușor, sub 1%, la 14,9 milioane de lei. Numărul mediu de salariați a sporit cu 4,7%, la 2.699.

Din 2007, România găzduiește și unul dintre cele patru centre de servicii globale (GSC) ale Ericsson, având peste 2.500 de experți ce deservesc peste 40 de rețele din întreaga lume, cu peste 200 de milioane de abonați.

Citiți și:
AT&T și Verizon vor instala mai multe turnuri 5G, deoarece operatorii au ajuns la un acord cu FAA
John Patterson împotriva 5G

 

yogaesoteric
11 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More