AT&T și Verizon vor instala mai multe turnuri 5G, deoarece operatorii au ajuns la un acord cu FAA

În urma unei bătălii de aproape două luni cu autoritățile federale de reglementare în domeniul siguranței, cei doi operatori au primit în luna ianuarie undă verde pentru a amplasa mai multe turnuri de telefonie mobilă 5G în apropierea anumitor aeroporturi din SUA.

Cei mai mari doi operatori de telefonie din țară au fost autorizați să activeze mai multe turnuri de telefonie mobilă 5G, în contextul în care, se pare, că s-au atenuat tensiunile cu autoritățile federale de reglementare în domeniul siguranței.

Administrația Federală a Aviației (FAA) a autorizat AT&T și Verizon să activeze mai multe turnuri pentru serviciile 5G în banda C, sau spectrul de frecvențe medii.

Administrația Federală a Aviației a declarat că a luat măsurile necesare după ce a primit detalii de la operatorii de telefonie despre amplasarea emițătoarelor wireless, pentru a se asigura că noile servicii nu vor provoca interferențe radio cu sistemele de comunicații din avioane.

Printr-o continuă colaborare în domeniul tehnic, FAA, Verizon și AT&T au convenit asupra unor măsuri care vor permite mai multor aeronave să utilizeze în siguranță aeroporturile cheie, permițând în același timp mai multor turnuri să implementeze servicii 5G”, a declarat FAA într-un comunicat.

FAA a precizat că întârzierea a ajutat-o să cartografieze mai precis forma zonelor afectate, micșorând spațiile în care transportatorii au amânat pornirea turnurilor, ceea ce le va permite transportatorilor să pornească în siguranță mai multe turnuri, fără ca aterizările avioanelor să fie îngreunate în acest proces.

AT&T și Verizon nu au comentat în mod public ultima actualizare în bătălia în curs de desfășurare între operatorii de telefonie și autoritățile federale de reglementare în materie de siguranță.

În decembrie, FAA și secretarul american pentru transporturi, Pete Buttigieg, au cerut pentru prima dată celor doi operatori să amâne desfășurările 5G în bandă mijlocie planificate pentru 5 ianuarie în apropierea anumitor aeroporturi, invocând preocupări legate de interferențele cauzate de transmisiunile în bandă C, care ar putea limita sistemele de aterizare ghidată pentru avioane.

Ulterior, în ianuarie, FAA a cerut din nou AT&T și Verizon să amâne pornirea serviciilor lor 5G. Operatorii au fost de acord, făcându-și în același timp clară dezamăgirea față de FAA, cu o zi înainte de lansarea anulată a tehnologiei.

AT&T, cu sediul în Dallas, a declarat că rețeaua sa 5G în bandă joasă ajunge la peste 250 de milioane de americani din 14.000 de orașe și localități americane. Serviciul său 5G+, care utilizează spectrul de unde milimetrice, este disponibil în 38 de orașe. Verizon, cu sediul în Basking Ridge, N.J., a declarat că rețeaua sa 5G Ultra Wideband este activă în peste 71 de orașe mari din SUA.

Citiți și:
Companiile aeriene avertizează că riscurile legate de 5G sunt prea mari pentru a fi ignorate
Rețeaua spațială 5G: planul Lockheed Martin – Omnispace
Studiu: Decesele de covid-19 sunt mai numeroase în statele care au implementat tehnologia 5G

 

yogaesoteric
17 aprilie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More