Este posibil ca paşaportul sirian găsit lângă unul dintre teroriştii sinucigaşi din Paris să fi fost «plantat», susține ministrul german de Interne

 

„Un paşaport sirian descoperit după atacurile din Paris lângă un terorist sinucigaș care a detonat o bombă ar fi putut fi «plantat»”, a declarat ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere. Rapoartele referitoare la faptul că identitatea din paşaport a fost înregistrată în mai multe ţări de-a lungul rutei balcanice ridică suspiciunea că ar putea fi o intenţie deliberată de a implica refugiaţii în atacuri şi „de a face ca oamenii să se simtă în nesiguranţă”, a spus Maiziere.

„Există indicii că acesta (paşaportul) a fost o dovadă «plantată», dar încă nu se poate elimina posibilitatea ca atacatorul să fi fost într-adevăr un terorist al Statului Islamic care poza în refugiat”, le-a declarat ministrul reporterilor, la Berlin, marţi, pe 17 noimebrie 2015, în cadrul unei discuții referitoare la Statul Islamic, acuzat de Franţa că ar fi organizat evenimentele violente.

Orice legătură între cel mai cumplit atac terorist din Franţa de după cel de-Al Doilea Război Mondial şi criza refugiaţilor din Europa va ridica dificultăți cancelarului german Angela Merkel – care își apără politica porţilor deschise pentru cei care cer azil – în disputa dintre imigrare şi securitate.

Procurorii francezi au declarat că rămăşiţele unui agresor care a atacat Stadionul Franţei în timpul meciului amical de fotbal dintre Franţa şi Germania se potrivesc cu amprentele unui individ înregistrat de autorităţile greceşti ca fiind un solicitant de azil, în octombrie 2015. Atunci când ministrul german a făcut aceste afirmații, anchetatorii așteptau informații suplimentare legate de autenticitatea paşaportului, pe numele Ahmad Al Mohammad, 25 de ani, născut la Idlib, Siria. „Cu siguranţă este neobişnuit ca o asemenea persoană să se fi înregistrat în mod onest în Grecia, Serbia şi Croaţia, în timp ce noi facem constant presiuni pentru înregistrarea imigranților, și nu suntem prea bucuroși pentru că aceasta nu s-a realizat în proporția necesară”, a afirmat de Maiziere.


Citiţi şi:

Un reputat analist politic face dezvăluiri cutremurătoare despre recentele atacuri din Paris

Dat de gol şi dovedit fără urmă de îndoială: guvernul francez a înscenat atacurile din Paris

 

yogaesoteric
18 ianuarie 2016

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More