Este uluitor câte poți face într-o singură zi, dacă ai dragoste și dacă te apuci de lucru cu plăcere

 

„Tot ceea ce mâna ta găsește cu cale să facă, fă atât cât îți este în putere.” (Eclesiastul 9, 10)

Fă tot ceea ce poți face, nu mai zăbovi să alegi, nu disprețui nimic. Toate cele întâlnite pe drumul vieții le putem preface în ceva util. Este uluitor câte acţiuni poți face într-o singură zi, dacă ai dragoste și dacă te apuci de lucru cu plăcere.

Într-una din scrierile sale un gânditor spunea, pe bună dreptate, că timpul nu se compune numai din ore și minute, ci și din dorințe și iubire. Cine iubește mult, acela știe să facă multe.

Într-adevăr, cei care se plâng cel mai mult de lipsa de timp sunt leneșii, fiindcă ajunge să vrei pentru ca, în cel mai scurt timp, să faci de două ori mai mult decât atunci când lucrezi în silă și când începi o acţiune fără tragere de inimă. Aici, ca pretutindeni în viață, principalul motor este iubirea, dorința sinceră de a face o acţiune și de a o isprăvi cu bine.

Să nu ne îndoim că Dumnezeu ne va ajuta în ceea ce dorim să facem cu bună intenție, dacă ne vom apuca de treabă cu bucurie, punând în tot lucrul strădanie și iubire.

Citiţi şi:

Cât de mare și evidentă este puterea ta realizatoare benefică? (I)

Pericolul insidios al lenei

 

yogaesoteric
20 februarie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More