Medic german: «Toată lumea este necesar să știe că apa alcalină omoară cancerul!»

 

Apa alcalină este recomandată de medici și terapeuți pentru efectele sale deosebit de benefice asupra sănătății. Se numește apă alcalină pentru că pH-ul acestei ape este de 8,5-9, deci alcalin.

Ce este alcalinitatea?

Odată încheiat procesul digestiei, alimentele, în conformitate cu proteinele, hidraţii de carbon, grăsimile, mineralele şi vitaminele pe care le conţin, vor genera o condiţie de aciditate sau de alcalinitate în organism.

Rezultatul acidifiant sau alcalinizant se măsoară prin intermediul unei scale numite pH, ale cărei valori sunt cuprinse între 0 şi 14, pH-ul 7 fiind un pH neutru.

Este important să cunoaştem cum alimentele acide şi cele alcaline afectează sănătatea. Pentru ca celulele să funcţioneze corect, pH-ul acestora este necesar să fie uşor alcalin. La o persoană sănătoasă, pH-ul sângelui este între 7,40 şi 7,45.

Dr. Robert Young, microbiolog şi nutriţionist din Statele Unite, a studiat ani de zile aciditatea sângelui, considerând-o, alături de alţi specialişti din domeniu, principala cauză a bolilor din epoca modernă.

În cartea sa Dieta Young. Miracolul pH pentru o sănătate perfectă, el afirmă: „Nivelul pH-ului din toate materiile fluide ale organismului nostru afectează fiecare celulă din trup. Întregul proces metabolic depinde de alcalinitatea mediului. Aciditatea crescută cronică corodează ţesuturile organismului iar, dacă nu este ţinută sub control, întrerupe activitatea şi funcţionarea celulelor, de la bătăile inimii până la circuitele neuronale cerebrale. Cu alte cuvinte, aciditatea afectează însăşi viaţa. Ea se află la baza tuturor bolilor şi îmbolnăvirilor.”

Boli cauzate de aciditatea mărită a organismului

Dacă în trupul nostru se menţine o aciditate excesivă sau extremă, putem avea următoarele probleme:
– se produc radicali liberi care oxidează şi alterează întregul sistem imunitar, fiind necesari antioxidanţi pentru eliminarea resturilor oxidării din trup;
– vitaminele şi mineralele nu mai pot fi absorbite corect în organism;
– bacteriile benefice din intestinul subţire îşi pierd capacitatea de a ajuta la digestia corectă;
– ţesutul conjunctiv se deteriorează şi îşi pierde capacitatea de a-şi realiza toate funcţiile relaţionate cu sănătatea capilară, a pielii şi a unghiilor;
– somnul este neregulat şi alterat;
– apar dureri de cap, infecţii şi răceli;
– apare o stare de oboseală permanentă şi o lipsă de energie vitală.

Boala apare într-un mediu acid (pH acid). Dacă nu normalizăm pH-ul sângelui, este dificil să vindecăm, mai ales bolile grave.
Majoritatea acestor boli cauzate de un pH acid sunt provocate de o alimentaţie proastă, care include un exces de carne şi grăsimi saturate. Emoţiile au, de asemenea, un rol important, deoarece cele nefaste precum furia sau tristeţea blochează organe ca ficatul sau intestinele, împiedicând astfel corecta lor funcţionare.

Consecinţele unei acidităţi mărite a organismului sunt: trupul nu mai absoarbe corect vitaminele şi mineralele, celulele au carenţe nutriţionale, este dificilă repararea celulară şi eliminarea metalelor grele, tumorile pot creşte mai repede, pot apărea artrita reumatoidă, fibromialgia, sindromul de oboseală cronică, osteoporoza, diabetul, lupusul, tuberculoza, hipertensiunea arterială, valorile ridicate de colesterol, bolile cardiace, cancerul (ca urmare a unui nivel extrem de aciditate), eczemele, acneea, pietrele la vezica biliară, herniile, anxietatea, tulburările de comportament, insomniile, nervozitatea, palpitaţiile şi durerile musculare.

Dr. Robert Young confirmă prin studiile sale toate acestea: „Excesul de aciditate din organism este cauza tuturor bolilor degenerative. Când se distruge echilibrul, iar organismul începe să producă şi să depoziteze mai multă aciditate şi mai multe deşeuri toxice decât poate elimina, atunci încep sa se manifeste diferite dureri şi afecţiuni.”

Este cancerul cauzat de aciditate?

În anul 1931, dr. Otto Heinrich Warburg (1883-1970) a primit premiul Nobel datorită descoperirii cauzei primare a cancerului. El a primit această recunoaştere ştiințifică datorită tezei sale numite „Cauza primară şi prevenirea cancerului”.

Conform acestui om de ştiință, cancerul este consecinţa unei alimentaţii antifiziologice şi a unui stil de viaţă antifiziologic. Ce înseamnă aceasta mai exact? O alimentaţie antifiziologică este cea bazată pe alimente acidifiante şi sedentarism, care creează în organism un mediu de aciditate. Aciditatea, la rândul său, epuizează oxigenul din celule.

„Lipsa de oxigen şi aciditatea sunt două feţe ale aceleiaşi monede: dacă o aveţi pe una, o aveţi şi pe cealaltă. Substanţele acide resping oxigenul; în schimb, substanţele alcaline atrag oxigenul. Privarea unei celule de 35% din oxigenul său timp de 48 ore o poate transforma în celulă canceroasă” – explică dr. Otto Heinrich Warburg.

În lucrarea sa Metabolismul tumorilor, Warburg a demonstrat că toate formele de cancer sunt caracterizate de două condiţii de bază: acidoza şi hipoxia (lipsa de oxigen). A descoperit, de asemenea, că celulele canceroase sunt anaerobe (nu respiră oxigen) şi nu pot supravieţui în prezenţa nivelurilor ridicate de oxigen.

„Toate celule normale cer în mod absolut oxigen, însă celulele canceroase pot trăi fără oxigen – este o regulă fără excepţie. Ţesuturile canceroase sunt ţesuturi acide, în timp ce ţesuturile sănătoase sunt ţesuturi alcaline”, arată dr. Warburg.

Dr. Theodore A. Baroody afirmă la rândul său în cartea numită Alkalize or Die (Alcalinizaţi sau muriţi): „În realitate nu contează numărul bolilor, ceea ce contează este că toate provin din aceeași cauză, și anume există multe deşeuri acide în trup!”.

Organismul se poate alcaliniza prin sport, alimentație adecvată și reducerea stresului.

Printre alimentele alcaline se numără: vegetalele cu frunze verzi, care sunt recunoscute ca fiind cele mai alcalinizante pentru trup, fructele, legumele crucifere, laptele bătut, zerul crud, algele comestibile, meiul, quinoa, soia, hrişca, laptele crud, migdalele, miso, uleiul de măsline, uleiurile comestibile presate la rece, condimentele naturale, vinul organic, iaurtul din lapte crud, măslinele, apa pură, apa cu lămâie, ceaiul din macerat de plante medicinale, laptele de migdale, ceaiul verde.

Cum se prepară apa alcalină?

Înainte de toate, veţi avea nevoie de o bandă pentru măsurarea pH-ului apei, bandă pe care o găsiţi la farmacie sau în magazinele unde sunt comercializate filtre de apă.

Fiecare sursă de apă pe care o folosim este diferită, are un pH diferit, de aceea mai întâi este necesar să stabilim clar cantitatea de ingrediente în funcție de apa pe care o folosim.

Iată de ce aveţi nevoie:
– banda pentru măsurarea pH-ului;
– 2l de apă;
– o jumătate linguriță de bicarbonat de sodiu;
– o jumătate de linguriță sare de mare neiodată sau sare de Himalaya;
– o jumătate de linguriță zeamă de lămâie.

Amestecați ingredientele și testați pH-ul. Dacă este necesar, adăugați treptat bicarbonat de sodiu până obțineți pH-ul de 8,5-9.
Puteți folosi apă de la robinet fiartă sau orice alt tip de apă doriți.

Lăsați apa să se „liniștească” peste noapte la frigider sau la temperatura camerei, iar a doua zi este numai bună de băut. Este indicat să depozitați apa în sticle, nu în pet-uri.

Citiți și:

Ce este apa alcalină. La ce ajută, cum se prepară şi când e periculoasă 
Apa vie şi apa moartă din poveştile româneşti nu sunt doar mituri

 

yogaesoteric
20 februarie 2020


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More