Eugen Sechila, veteran al Legiunii Străine: Nu mai există cultul eroului. Formăm mici roboței, gata să se înroleze în armatele de corporatiști ale multinaționalelor
Eugen Sechila, veteran al Legiunii Străine, în rândul căreia a activat timp de 16 ani, a spus că în ziua de azi, copiii sunt pregătiți să devină mici roboței, gata de a se înrola în multinaționale.
El a mai afirmat că în școli nu se aduce niciun fel de elogiu eroismului, iar tinerii sunt privați de virtuțile cardinale, precum onoarea sau dreptatea.
„Copiii au nevoie de exemple ca să învețe. Nu putem să le livrăm toată informația livresc, sunt o mulțime de specialiști care ar putea să le vorbească celor mici pe înțelesul lor și să explice modul acesta de a acționa, de a trăi prevăzător.
Societatea tinde să se devirilizeze, pentru că nu mai are niciun reper de virilitate adevărată. Nu mai există cultul eroului. Nu se mai învață așa ceva la școală. Se face expres să fie scoase din educația copiilor noștri. Eu nu mai îmi pun mari baze pe curricula școlară, pentru că m-a dezamăgit.
Copiii noștri ies de pe băncile liceelor fără să aibă elucidate niște întrebări esențiale: de exemplu, despre vocație. Formăm mici roboței care sunt gata să se încorporeze în armatele de corporatiști ale multinaționalelor. Tehnic, ei pot fi pregătiți. Dar i-a învățat cineva pe copii virtuțile cardinale: simțul onoarei, simțul dreptății? Reziliența fizică și morală? Sunt elemente foarte interesante care nu se pot învăța doar într-o sală de clasă”, a povestit fostul consultant militar al Armatei franceze.
Eugen Sechila crede că tinerii au nevoie să se autodisciplineze, pentru a nu deveni supuși mai târziu în viață, iar Armata avea un rol determinant în formarea caracterului.
„Liceenii, în special în ultimii 2 ani, ar avea nevoie de un program de pregătire premilitară, care să-i revirilizeze. În perioada «Săptămânii Altfel» ar fi binevenit să fie în contact cu instructori militari care să-i ajute să se disciplineze.
De nevoie este necesar să te disciplinezi, altfel vei plăti un preț scump. Cultura noastră actuală este moale. Neoliberalismul ne-a adus aici. Nimic din cultura de astăzi nu-i face pe tineri să adere la aspecte superioare.
Între disciplină și supușenie este o diferență ca de la cer la pământ. Disciplina îmi aparține, este o putere sufletească. Supușenia este ceva ce ne livrează total voinței altcuiva. Disciplina îmi aparține, supușenia mă face să plec capul în fața voinței altcuiva.
Avem generații întregi care au ajuns la vârsta adultă fără să fi făcut cel mai mic efort de autodisciplină. Simplul efort de a dormi în aceeași cameră cu alte 10 persoane te disciplinează. Este nevoie să te faci suportat și să-i suporți pe ei. Este autodisciplină”, a continuat el.
Eugen Sechila, care azi organizează tabere de supraviețuire pentru tineri, spune că țara nu se poate apăra cu funcționari și mercenari.
„Faptul că am renunțat la serviciul militar obligatoriu este o dovadă de rea-voință din partea decidenților politici și se vede aici dorința de distrugere a suveranității unui neam.
Apărarea nu se face cu o armată de funcționari și de mercenari. Ci cu oamenii acelui popor. Nu este un hazard că s-a desființat Armata”, a mai adăugat el.
Citiți și:
Bărbatul ideal – necesitatea redescoperirii urgente, de către cât mai mulţi bărbaţi ai zilelor noastre, a virtuţilor masculinităţii arhetipale (I)
Centenarul unui stat în captivitate (I)
A fi naționalist român înseamnă să fii, fără rezerve, un apărător al statului-națiune
yogaesoteric
10 septembrie 2021