Europa chinezească

Întrucât Europa politică e condusă de adversari ai moștenirii europene, ea nu poate fi decât: maxim vioara a doua, piesă de schimb între puteri mai mari și mai închegate sau, și mai rău, pion de sacrificiu.

Veștile care vin din China descriu o terifiantă sălbăticie asiatică aplicată pentru strivirea omului. Cum ar arăta stăpânirea chineză peste străini, dacă peste ai lor arată așa? Nici în comunism, tortura asiatică n-a fost egalată – comunismul din RDG n-a fost totuna cu cel din Cambodgia. Chiar și fenomenul Pitești a fost depășit în violență de unele acte petrecute în secolul trecut în Asia.

Pentru conducătorii politici ai Europei, această diferență nu există. Sublinierea ei ar putea fi pasibilă de pedepse, dacă e interpretată ca „discurs al urii”. Întrucât pentru comisari și euro-parlamentari europeanul e interschimbabil cu asiaticul, arabul sau africanul. Identitatea îi e dată de un document, o hârtie cu o poză. Sau o bucățică de plastic. Iar UE, UK sunt doar sigle, ce pot fi umplute cu orice.

De unde până acum moralizau toată planeta după pretențiile lor democratice, euro-birocrații nu mai au obiecții față de experimentul Shanghai. Pentru că acolo nu e vorba de comunism, cum se mai susține fără bază. Ci de o tehnocrație. Ori tehnocrație e și cea de la Bruxelles, neavând în plus decât atașamentul pentru programul de promovare a decadenței. Au unii credit social, au și ceilalți „certificatul verde. Brutalitate a poliției s-a văzut și prin Europa, deocamdată nu în blocuri, doar pe la proteste.

Dacă Europa ar fi avut conducere atașată ideii europene, acum ar fi tresărit. Și ar fi spus: noi nu suntem așa, nu vrem acest model de societate, în care oamenii urlă de la balcoane, în care li se dă cu rândul voie să iasă pentru alimente. Dimpotrivă, cred că se uită curioși să vadă rezultatele. Deocamdată nu știm ce urmăresc chinezii cu resuscitarea falsdemiei.

O ipoteză plauzibilă e că urmăresc să împingă mai repede la vale bulgărele inflației. Adică blochează mărfurile și lanțurile de producție pentru a provoca scumpiri similare cu ale gazului și petrolului. Copia chineză a unei reușite rusești. Doar o presupunere deocamdată. Cert e că brutalizarea populației proprii nu e respinsă de Europa ca incompatibilă și inacceptabilă. O eroare pe care a făcut-o și Ceaușescu atunci când și-a luat Phenianul drept model.

Citiți și:
Prezentul Chinei, viitorul întregii lumi?
Supravegherea globală a populaţiei, armă redutabilă a francmasoneriei mondiale, în cârdăşie cu aşa-zişii «iluminaţi»… (I)
Dr. Vasile Astărăstoae, despre coronavirus, OMS și modelul chinezesc

 

yogaesoteric
10 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More