Experții din Marea Britanie susțin că un atac cibernetic al Rusiei ar putea prăbuși Regatul Unit, iar țara ar fi la un pas de anarhie

 

Experții din Marea Britanie susțin că un atac cibernetic de proporții ar putea distruge complet rețeaua electrică a statului insular, cauzând nesiguranță, revolte și, într-un final, mii de morți. Cel mai important aspect este că un astfel de atac s-ar putea petrece oricând, dacă hackerii din Rusia ar vrea aceasta.

Viața noastră este atât de dependentă de serviciile de securitate bazate pe electricitate încât un astfel de atac asupra rețelei de curent ar duce Marea Britanie „la câteva zile depărtare de anarhie”. Totuși, acestea sunt riscurile la care Marea Britanie se expune în fața unei Rusii beligerante, avertizează experții citați de Daily Mail.

În cazul unei astfel de atac, forțele de ordine ar fi copleșite, iar ordinea și siguranța din stat ar dispărea în câteva zile.
„Cred că acesta este un risc foarte real în Marea Britanie și este, în același timp, neglijat, iar un astfel de scenariu s-ar putea petrece în orice moment; s-ar putea petrece mâine”, a afirmat Julius Weitzdorfer, de la Centrul Cambridge pentru Studiul Riscului Existențial.

Același expert avertizează că furturile ar apărea imediat ce oamenii ar consuma tot ce au pus de o parte, iar autoritățile ar pierde controlul țării imediat.

Aprovizionarea cu apă și canalizarea se bazează pe electricitate, la fel și pompele de petrol, iar lipsa comunicațiilor ar însemna și imposibilitatea guvernului de a anunța populația.


Citiți și:

Un atac cibernetic global ar putea provoca pierderi de 53 de miliarde de dolari 
Atacurile nu mai vin doar din cer, ci și prin Internet!
Cel mai mare atac cibernetic din istorie: povestea Ucenicului Vrăjitor. Update 2017 

 

yogaesoteric
12 noiembrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More