Proiectul fotografic al româncei Mihaela Noroc: «Atlasul Frumuseții», un mare succes internațional

 Mihaela Noroc

Proiectul tinerei românce Mihaela Noroc intitulat Atlasul Frumuseții conține fotografii-portret de femei, realizate într-o călătorie de 2 ani în jurul lumii în care a poposit în 37 de țări.

Fiecare femeie, spune Mihaela, reprezintă diversitatea, o autenticitate a ceea ce înseamnă frumusețe în orice cultură: Iran, Etiopia, China, Amazonul, Noua Zeelandă…. Fotografierea unei femei, în ipostazele ei cele mai naturale, surprinde cel mai pur moment de sinceritate și seninătate despre care Mihaela spune că este „esența frumuseții feminine”.

Portretele realizate de Mihaela Noroc ne vorbesc prin sinceritatea ochilor care ne privesc, acel moment de o secundă, sau poate câteva secunde în care artista a surprins femeia respectivă prin lentila aparatului său de fotografiat.

„Este o relație spirituală. Te adâncești în ochii ei, vezi în ochii ei povestea vieții ei, durerile, bucuriile ei, pentru că ochii nu mint niciodată!”, spune Mihaela.

Totul a început cu o călătorie în Etiopia unde Mihaela a descoperit frumusețea dată de simplitatea acelor femei. „Eu eram pasionată acasă de fotografia de portret, iar în călătorii făceam fotografia de călătorie și cele două se mixează foarte bine în Atlasul Frumuseții”, a declarat Mihaela pentru Agerpres.

„Timp de 2 ani am adunat imagini din toate colţurile lumii, iar acum le-am aşezat cu emoţie în tablouri spectaculoase. Multe dintre fotografii au apărut în cele mai importante publicaţii ale lumii, dar acum vor putea fi văzute pentru prima oară, nemijlocit, la dimensiuni mari.”

Proiectul a fost lansat în premieră mondială în luna aprilie 2015 într-o expoziție deschisă la Palatul Știrbei din București. Potrivit fotografei Mihaela Noroc, Atlasul Frumuseţii” este „un proiect românesc, unic în lume”, care „nu putea să aibă premiera decât aici, acasă”.

Site-ul televiziunii internaţionale CNN posta în februarie 2015 câteva imagini din proiectul Mihaelei, citând cuvintele fotografei: „Frumuseţea înseamnă diversitate, iar eu am străbătut lumea pentru a o descoperi. În opinia mea, frumuseţea înseamnă să ţii în viaţă originile şi cultura. Să fii natural, sincer, autentic, special.”

„Acesta este motivul pentru care fotografa română a cutreierat lumea pentru proiectul său Atlasul Frumuseţii, căutând să surprindă imagini ale frumuseţii în diferite ţări şi culturi”, preciza CNN.

„Am văzut mulţi tineri încercând să imite alte persoane, să copieze trenduri internaţionale. Am realizat că frumuseţea înseamnă să fii diferit, să fii tu însuţi şi să îţi păstrezi moştenirea culturală”, declara Mihaela Noroc, pentru publicaţia britanică The Independent.

Şi tabloidul britanic The Daily Mail a prezentat proiectul: „Sunt o femeie de 29 de ani din România, care şi-a părăsit locul de muncă plictisitor şi a început o nouă viaţă. În urmă cu doi ani, mi-am luat rucsacul, aparatul foto şi am început să călătoresc în jurul globului, folosind economiile pe care le-am făcut în ani de muncă”, spunea Mihaela Noroc, citată de dailymail.co.uk.

Citiți și:

Cum a evoluat zâmbetul oamenilor în timp. Un rezultat uimitor ce a apărut după analizarea a peste 370.000 de chipuri

Indecenţa care emană frumuseţe

Femeia – ideal de frumuseţe şi iubire divină

 

yogaesoteric
11 noiembrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More