Facebook/Meta: Veniturile scad pentru prima dată. Al treilea trimestru ar putea fi și mai rău

Al doilea trimestru a fost la fel de rău precum se temeau directorii Meta Platforms Inc., iar al treilea trimestru ar putea fi și mai rău. Meta a raportat primul declin al veniturilor de la an la an, iar profiturile au scăzut pentru al treilea trimestru consecutiv.

Este pentru prima dată când se petrece aceasta din primul an în care Facebook a devenit o companie publică, în 2012. Compania-mamă a Facebook a raportat pentru al doilea trimestru un profit de 6,69 miliarde de dolari, sau 2,46 dolari pe acțiune, în scădere de la 3,61 dolari pe acțiune anul trecut, la vânzări de 28,82 miliarde de dolari, în scădere de la 29,08 miliarde de dolari în urmă cu un an.

Ambele rezultate au ratat prognoza medie de profit de 2,54 dolari pe acțiune și vânzări de 28,9 miliarde de dolari, potrivit analiștilor intervievați de FactSet.

Se așteaptă ca această scădere să se agraveze. Directorii Meta au emis o prognoză de venituri pentru al treilea trimestru de 26 miliarde de dolari până la 28,5 miliarde de dolari, în timp ce analiștii preconizau 30,36 miliarde de dolari. Facebook a înregistrat venituri de 29,01 miliarde de dolari în al treilea trimestru al anului trecut.

Directorii Facebook au dat vina pe inflație, pe scăderea vânzărilor de publicitate, pe războiul din Ucraina, pe problemele lanțului de aprovizionare, pe concurența sporită din partea unor servicii precum TikTok și, cel mai important, pe recentele modificări aduse de Apple la sistemul său de operare mobil, care fac mai dificilă urmărirea consumatorilor de către aplicații în reclame.

Facebook a anunțat, de asemenea, că David Wehner, directorul financiar de lungă durată, va trece la un nou rol, cel de director de strategie. Susan Li, vicepreședintele Meta pentru finanțe, va prelua rolul de director financiar.

Citiți și:
Metaverse: Sexul și pornografia sunt una dintre principalele surse de venituri în realitatea virtuală (VR)
Confidențialitatea și publicitatea, capra și varza giganților digitali
Acest viitor nu este pentru mine: Metaversul, confidențialitatea și identitatea digitală, unde se întâlnesc două lumi

 

yogaesoteric
6 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More