Falsa pandemie, anchetată

de Alex Ionescu

Motto: „Avem o gripă moderată şi o falsă pandemie” –  Wolfgang Wodarg

Wolfgang Wodarg a obţinut în unanimitate din partea membrilor Comisiei de sănătate a Consiliului Europei înfiinţarea unei comisii de anchetă cu privire la rolul companiilor farmaceutice în gestionarea gripei de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi în diferitele state care au achiziţionat vaccinul. Majoritatea cercetătorilor în domeniu, care au studiat epidemiile şi pandemiile cu virus gripal, precum şi biologia virusurilor gripale, afirmă că NU există o periodicitate predictibilă a apariţiei pandemiilor gripale şi nici asemănări în ceea ce priveşte severitatea lor clinică. Webster şi colaboratorii săi au numărat 31 de pandemii gripale între anii 1500 şi 1800. Aceştia afirmau că: epidemiile severe sunt relativ frecvente, dar că apar la intervale impredictibile; acestor epidemii li se asociază o mortalitate crescută a vârstnicilor.

În ultimii ani am asistat la o bombardare sistematică, în special în perioada premergătoare sezonului rece, în care se produc în mod obişnuit epidemii de viroze respiratorii, cu informaţia: „o nouă pandemie de gripă este pe cale să se declanşeze”. Ce specialişti consultaseră redactorii respectivi de ştiau aşa sigur şi afirmau cu atâta convingere aceasta? Oricum, la sfârşitul lunii mai, anul trecut, aceste „previziuni” au început să se împlinească. Un nou tip de virus gripal începuse să se răspândească pe teritoriul SUA şi era posibil să genereze mult aşteptata pandemie.  

Astfel, în a doua jumătate a anului trecut, întreaga lume a fost supusă unei intoxicaţii informaţionale şi emoţionale în ceea ce priveşte epidemia cu noul tip de virus H1N1. În ciuda simptomatologiei modeste pe care această viroză o avea, datele erau prezentate disproporţionat, în mod evident cu scopul de a crea panică. Lipsa severităţii manifestărilor clinice era compensată cu o abundenţă informaţională care avea darul doar de a speria populaţia, nu de a informa corect asupra derulării evenimentelor. Această isterie a fost acompaniată de o campanie de vaccinare cu vaccin antigripal, produs doar de anumite companii farmaceutice.

La începutul lunii ianuarie, preşedintele Comisiei de sănătate a Consiliului Europei, deputatul german Wolfgang Wodarg a obţinut lansarea unei anchete cu privire la implicarea laboratoarelor farmaceutice în campania de panică creată în jurul acestui virus.
Fost membru al Partidul Social Democrat din Germania – SPD, Wolfgang Wodarg este medic şi epidemiolog. El a obţinut în unanimitate din partea membrilor Comisiei de sănătate a Consiliului Europei înfiinţarea unei comisii de anchetă cu privire la rolul companiilor farmaceutice în gestionarea gripei de către OMS şi în diferitele state care au achiziţionat vaccinul.

 „Avem o gripă moderată şi o falsă pandemie”, spune Wolfgang Wodarg, şeful Comisiei de Sănătate din Consiliul Europei. Parlamentarul german este de asemenea fostul director al sănătăţii din Flensburg. Din aceste motive, el a supravegheat pandemia H1N1 îndeaproape din 11 iunie până în prezent. El denumeşte această pandemie „unul din cele mai mari scandaluri medicale ale secolului” şi pentru acest motiv a decis să înainteze cazul Consiliului European. „În luna ianuarie va avea loc o dezbatere despre influenţa industriei farmaceutice asupra OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) şi 47 de parlamente ale ţărilor din Europa vor fi informate asupra acestui aspect. De asemenea vom iniţia o investigaţie şi vor avea loc audierile celor responsabili de apariţia pandemiei”, a spus Wodarg. În 2004, în timpul gripei aviare, Wolfgang Wodarg (la vremea respectivă parlamentar german pentru SPD) a mers în audienţă la OMS pentru a cere o dovadă a pandemiei: „Gripa aviară era mai periculoasă decât H1N1, dar mult mai puţin contagioasă, iar argumentele pentru o nouă pandemie erau foarte subţiri, pentru a spune aceasta într-un mod delicat. Dar gripa aviară a ajutat la crearea unei atmosfere de panică şi a determinat multe ţări să creeze un plan în caz de apariţie a pandemiei. Mai mult, Germania, Danemarca şi alte ţări au cumpărat stocuri mari de Tamiflu, chiar dacă acesta nu a fost suficient testat,” a spus Wodarg, care a criticat, de asemenea, contractele pentru vaccinuri realizate de multe ţări, după gripa aviară.

Wodarg: „Guvernele au semnat contracte cu producătorii de vaccin în avans, luând astfel asupra lor toată responsabilitatea. În acest fel, producătorii de vaccinuri sunt siguri de enormele câştiguri, fără să-şi asume, practic, niciun risc financiar. Ei aşteaptă până când OMS spune „pandemie” şi activează imediat contractele.”

Din acest motiv, Wolfgang Wodarg consideră suspect faptul că OMS a modificat pe pagina web a organizaţiei definiţia pandemiei, la sfârşitului lunii mai 2009: „din iunie 2009 nu mai este necesar ca «un număr foarte mare de persoane să fi contactat boala sau să moară» – trebuie doar să existe un virus, care să se răspândească în afara graniţelor şi faţă de care populaţia să nu aibă imunitate”.

În fiecare an apare o nouă gripă, gripa sezonieră, şi în fiecare an vaccinul existent (creat pentru gripa trecută) este amestecat cu fragmente din noul virus, care circulă cu scopul creării noului vaccin, pentru a imuniza populaţia faţă de noua gripă. Wolfgang Wodarg susţine ideea că s-ar fi putut folosi aceeaşi metodă pentru a vaccina populaţia faţă de gripa porcină, într-o manieră mult mai ieftină.

„Dacă s-ar fi adăugat pur şi simplu virusul H1N1 (atenuat sau mort, ca modalitate clasică de fabricare a unui vaccin – n.n.) la vaccinurile antigripale care deja existau în stoc, atunci nu ar fi fost nevoie de o urgenţă pandemică – dar anumiţi aditivi din vaccin sunt patentaţi şi de aceea nimeni din industria farmaceutică nu este interesat să amestece vechiul vaccin cu virusul nou”, a spus Wodarg şi a adăugat: „Mai mult, producătorii recomandă ca acesta să fie inoculat de două ori, ceea ce nu este normal. Este evident că în acest fel, se câştigă mai mulţi bani. Au fost mai multe asemenea lucruri care m-au făcut suspicios.”

Citiţi continuarea articolului:
Ancheta doctorului Wolfgang Wodarg asupra pandemiei de «gripă porcină»

Citiţi şi:
Morţi cauzate de vaccinul împotriva gripei porcine
Vaccinarea împotriva gripei porcine poate fi folosită ca modalitate abuzivă de implantare cu microcipuri

yogaesoteric
5 februarie 2009

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More