Nodul Nord in Leu

de Rodica Purniche
 
Punctul vulnerabil pentru nativii cu Nodul Nord în Leu este nevoia lor copleşitoare de a fi acceptaţi de către colegi şi prieteni. Dar prietenii nu le pot da niciodată destul sprijin, astfel ca ei să se evidenţieze ca individualitate şi să profite de ocaziile incitante ale vieţii. Ei înşişi trebuie să devină prietenul lor cel mai bun şi să aibă curajul să descopere singuri fericirea.

Aceşti nativi sunt făcuţi pentru profesii care răsplătesc efortul creator individual. Arta spectacolului în special, activităţile care au legătură cu copiii, plasamentele financiare, jocurile şi sporturile sau orice altă ocupaţie care îi pune în prim-plan, face să se manifeste copleşitoarea lor energie creatoare într-un mod constructiv, care aduce tuturor fericire.

Nativii cu Nodul Nord în Leu au darul obiectivităţii – ei pot vedea cu exactitate care este „jocul“. Dacă se implică în profesii de natură tehnico-ştiinţifică (om de ştiinţă, inventator, inovator, cercetător, inginer etc.), atunci viaţa lor se poate umple de vitalitate şi de bucurie, iar ei prosperă tocmai pentru că îşi utilizează acest talent în activităţi intens creative.

Nativii cu Nodul Nord în Leu sunt foarte dotaţi pentru observaţie, dar trebuie să treacă şi de cealaltă parte a barierei, cea a acţiunii, pentru a crea schimbări în lumea fizică. Nu trebuie să se limiteze la a vedea ce se petrece, ci să participe activ la transformarea realităţii în ceva pozitiv, inclusiv pentru ei înşişi. Scopul lor este să înveţe cum să obţină ceea ce vor ei, printr-o „implicare detaşată“. Una dintre cele mai importante lecţii de viaţă pentru ei, este să recunoască faptul că au forţa – de fapt, un talent special – schimbărilor constructive, ori de câte ori cunosc „ansamblul“ momentului. Datoria lor este să urmeze ceea ce îl face fericit pe copilul din ei, copil la care trebuie să se raporteze permanent, deoarece aceasta le amplifică sentimentul de fericire.

În situaţiile de grup, nativii cu Nodul Nord în Leu se pot confrunta cu problema exprimării propriei personalităţi. Ar fi de folos ca ei să înţeleagă natura reală a unui grup. Grupurile pe a căror susţinere se poate conta sunt grupuri de fiinţe cu personalitate puternică. Ele apar spontan, în virtutea unor afinităţi naturale. Dacă aceşti nativi vor să aibă relaţii de grup sănătoase, ei trebuie să manifeste o astfel de personalitate. În procesul de afirmare, ei vor lua în consideraţie şi vor respecta cu adevărat personalitatea celorlalţi. Alianţele vor include respect faţă de natura lăuntrică unică a fiecăruia şi nimeni nu va ceda în faţa voinţei şi aşteptărilor nimănui.

Aceşti nativi au un talent unic de a manifesta în lumea materială orice lucru la care visează. Pentru ei, vitalitatea izvorăşte din asumarea riscurilor. Nativii cu Nodul Nord în Leu trebuie să înveţe să aibă permanent în minte scopul lor. Ei sunt atât de uşor distraşi de multitudinea de oportunităţi pe care le oferă viaţa, încât au probleme ori de câte ori trebuie să rămână fideli scopului care i-a incitat. Trebuie să-şi întărească voinţa şi să-şi urmeze drumul, indiferent de abateri sau obstacole, considerându-se jucători şi nu observatori.

Nativii cu Nodul Nord în Leu trăiesc mereu cu speranţa că vor dobândi suficientă cunoaştere pentru a avea încredere să pornească la acţiune. În realitate, la nivel subconştient, nevoia de cunoaştere totală funcţionează drept scuză pentru amânarea acţiunii: ei pot ieşi din acest impas, admiţând că nu este o catastrofă dacă vor greşi uneori. A greşi e omeneşte şi, adesea, greşeala oferă cunoaşterea „practică“ despre ceea ce este cu adevărat eficient în viaţă.

Într-un fel, nativii cu Nodul Nord în Leu au, în multe privinţe, o solidă încredere în ei înşişi, care vine din încrederea lor totală în ceea ce cred ei că ştiu; limitându-se însă numai la atât, îi paşte riscul ideilor rigide, precum şi limitarea potenţialul creator. Lor li se potriveşte mai degrabă bucuria, curiozitatea şi însufleţirea copilului de a face experienţe noi, urmând „glasul inimii“ şi experimentând diverse lucruri, chiar dacă alţii nu au curajul să procedeze la fel.

Nativii cu Nodul Nord în Leu au o excelentă dotare scenică şi pot juca orice rol pe care şi-l aleg. Obiectivitatea îi ajută să construiască strategii excelente. O dată ce au un scop ferm fixat în minte, ei îşi dau seama cum trebuie să-şi joace rolul alături de sau împreună cu ceilalţi oameni, pentru a-şi realiza visul. Acest talent le poate fi util îndeosebi în situaţiile în care nu se simt în siguranţă. Dacă privesc totul ca pe un joc, atunci abilitatea lor naturală de actor îi va face să „dea lovitura salvatoare“.

Atunci când trebuie să pună în discuţie o problemă cu încărcătură emoţională, tendinţa lor este să se retragă. Fie rămân tăcuţi, întrerupând comunicarea cu celălalt, fie ies din acea situaţie pentru a evita să se mai confrunte cu problema respectivă, iar lipsa lor de participare frânge, adesea, inimile celor care doresc să-i iubească. Mai mult chiar, atunci când se retrag, devin inaccesibili. Apoi, când consideră că intensitatea emoţională s-a diminuat, se reîntorc şi se comportă ca şi cum nimic nu s-ar fi petrecut. Dar, în acest fel, problemele nesoluţionate se adună, una după alta şi, în cele din urmă, fiinţa iubită se retrage şi ea, emoţional sau fizic, din relaţie. Nativii cu Nodul Nord în Leu au tendinţa de a nega realitatea. În loc să facă aceasta, mai bine să înveţe să-şi utilizeze energia creatoare pentru a schimba lucrurile aşa cum le doresc ei şi nu să se detaşeze de starea reală a lucrurilor. Răspunsul este angajamentul pentru o participare activă. Nativii trebuie să aibă încredere în darul lor de a recunoaşte cu precizie o legătură de iubire autentică şi suficientă răbdare pentru a da celuilalt posibilitatea să constate profunzimea legăturii. Cea mai bună alegere pentru ei este să abordeze fiinţa respectivă pe baza unei relaţii de prietenie, fără presiuni, punându-i la dispoziţie timpul necesar unei relaţii autentice.

Acestor nativi le plac relaţiile romantice şi au cu adevărat nevoie de ele pentru a-şi activa creativitatea. Problema este că, după ce relaţia s-a desfăşurat bine o vreme, ei ajung „în pană de energie şi obosesc, deoarece merg în forţă întreţinând tot timpul focul pasiunii, anume ca să scoată la suprafaţă ceea ce are celălalt mai bun. Menţinându-l pe celălalt „în mijlocul scenei“, ei îşi neglijează expresia creativă şi atenţia care i se cuvine. Aceşti nativi sunt maeştri ai strategiei. Nativii cu Nodul Nord în Leu au o capacitate înnăscută de a sesiza lucrurile înainte ca ele să se manifeste: a aprecia o formă de artă înainte ca alţii să-i descopere valoarea, a vedea oportunităţi în domeniul imobiliar înainte ca ideea să fie gândită de către alţii, a remarca anumite tendinţe înainte ca ele să devină oficiale. Au de învăţat că înzestrarea de a sesiza „jocul“ le dă un atu pentru a-l câştiga! Mai mult, participarea lor onestă poate îmbunătăţi, în folosul tuturor, calitatea jocului.

Pentru aceşti nativi, viaţa este dedicată poziţiei de lider. Misiunea lor este ca, printr-o conducere sănătoasă, să prevină nedreptăţile de orice fel, întrucât pot interveni să schimbe cursul evenimentelor, înainte ca ele să-i surprindă. Nativii cu Nodul Nord în Leu sunt actori înnăscuţi. Când se află pe scenă, întreaga lor fiinţă străluceşte, fiindcă iubesc actul de a-i face pe oameni fericiţi: într-adevăr, pentru aceasta au şi venit ei aici– pentru a dărui iubire altora, în mod direct şi „la scenă deschisă“. Exact aşa este relaţia dintre prezentator şi auditoriu – personală – motiv pentru care şi au succes în acest domeniu.

Nativii cu Nodul Nord în Leu domină publicul prin puterea emoţiilor pe care le transmit. Ei pot proiecta în afară tot ce se află în inima lor, ţinând sub control emoţiile celorlalţi şi dirijându-le într-o nouă direcţie, simţind aproape fizic deplasarea acestei energii, ca şi cum toate trăirile la un loc ar fi legate între ele. Este un sentiment de stăpânire şi de putere, dar este pozitiv şi generează entuziasm, empatie şi chiar fenomenul de catharsis. Aceşti oameni sunt energizaţi într-o măsură imensă în procesul „rolului“, al interpretării. Dacă ei transmit tuturor forţa transfiguratoare a artei, atunci fiecare va simţi puterea vindecătoare şi purificatoare a acestei legături. Nativii cu Nodul Nord în Leu au o capacitate incredibilă de a crea, folosind imaginaţia creatoare şi vizualizarea. Ei pot atrage oamenii şi situaţiile pe care le doresc doar prin puterea dorinţei lor. Ceea ce le revine este să accepte noile oportunităţi care li se oferă. Problemele apar dacă ei caută să analizeze şi să judece aceste oportunităţi, deoarece pierd sincronizarea.

Uneori, cea mai mare provocare căreia trebuie să-i facă faţă nativii cu Nodul Nord în Leu constă în a începe acţiuni care îi fac fericiţi. Ei sunt atât de obişnuiţi să facă aceasta pentru toţi ceilalţi, încât au tendinţa de a-l „uita într-un colţ“ pe copilul vesel din ei. Copilul interior reprezintă distracţia, jocul, asumarea riscurilor şi a face doar ceea ce ne face fericiţi. Ori de câte ori acţionează impulsionaţi de copilul din ei, fiinţa lor devine mai puternică.

Fragment din lucrarea Nodurile lunare

Citiţi şi:
Caracteristicile zodiei LEU
Nodurile lunare. Axa cea tainică de evoluţie a dragonului

yogaesoteric
5 februarie 2010

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More