Fără precedent! O aeronavă alimentată cu bio-combustibil obținut din semințe de muștar a efectuat o cursă de 15 ore, din SUA până în Australia

 

Primul zbor al unei aeronave alimentate cu bio-combustibil a avut o durată de 15 ore. Avionul a decolat din SUA, de la Los Angeles și a aterizat la Melbourne, în Australia. Combustibilul folosit a fost un amestec în care o pondere semnificativă, de 10%, a avut-o bio-combustibilul extras din semințele de muștar aparținând unui anume soi, impropriu pentru uz alimentar, dar utilizabil în industrie. Marele avantaj al utilizării bio-combustibilului a fost reducerea substanțială a emisiilor de carbon, cu 7%.

Zborul trans-Pacific a fost efectuat de către un aparat de zbor Boeing Dreamliner 787-9. Utilizarea exclusivă a bio-combustibilului obținut din semințe de muștar ar putea conduce la reducerea cu până la 80% a emisiilor de carbon, comparativ cu combustibilul tradițional, folosit pentru alimentarea motoarelor aeronavelor.

Semințele muștarului ce aparține sortimentului Brassica carinata oferă atât ulei care poate fi utilizat ca bio-combustibil, cât și un nutreț foarte bogat în proteine, pentru animalele din ferme, având, în plus, proprietatea de a îmbunătăți calitatea solului în care este cultivat. După 2-3 ani în care pe un teren au fost cultivate cereale, poate fi plantat acest tip de muștar, pentru prevenirea degradării solului prin monocultură.

Un singur hectar de teren produce suficiente semințe de muștar pentru obținerea a 2000 de litri de ulei. Din acesta se produce bio-combustibil pentru mașini agricole sau, după o procesare suplimentară, un combustibil utilizabil pentru alimentarea motoarelor aeronavelor. Din această cantitate se pot obține 400 de litri de combustibil pentru avioane sau 1400 de litri de combustibil pentru tractoare.

Spre deosebire de combustibilii clasici, bio-combustibilii constituie o sursă de energie regenerabilă și sunt mai puțin poluanți.


Citiți și:

Suedia aspiră să devină prima naţiune din lume fără combustibili fosili

O genială invenţie românească ar putea transforma lumea! Maşina care poate merge 5.000 de kilometri cu numai trei litri de apă!

Quant e-Sportlimousine – bolidul care folosește drept combustibil apa sărată de mare!

 

yogaesoteric
21 aprilie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More