FDA a luat mită de 3 milioane de dolari pentru aprobarea vaccinului Pfizer covid-19

Pe măsură ce ciclul de știri continuă să se concentreze asupra situației din Ucraina, FDA s-a conformat unei ordonanțe judecătorești de a începe să elibereze 55.000 de pagini de date Pfizer pe lună, care au fost utilizate pentru a autoriza vaccinul lor covid-19 produs cu BioNTech.

Unul dintre documentele eliberate a fost „Plata taxei de utilizare a medicamentelor pe bază de prescripție medicală” pe care BioNTech a plătit-o FDA la 20.4.2021 pentru „Vaccinul ARNm Comirnaty covid-19”, pe care FDA l-a aprobat ulterior în august 2021.

Acea „Plătire a taxei de utilizare a medicamentelor pe bază de rețetă” a fost de 2.875.842,00 USD.

Un alt document interesant a fost „Comitetul de monitorizarea datelor externe”. Iată scopul declarat al acestui „Comitet”:

Acest comitet extern de monitorizare a datelor (E-DMC) (denumit în continuare «comitetul») este un grup consultativ unic, extern, independent, de experți, creat pentru a supraveghea datele de siguranță și eficacitate din Programul de vaccin BNT162.

Rațiunea principală pentru înființarea comitetului este să se asigure că există garanții externe adecvate pentru a ajuta la asigurarea siguranței subiecților și pentru a menține rigoarea științifică și integritatea studiului în timp ce studiul este în desfășurare.

Comitetul va revizui datele acumulate de siguranță în toate studiile, precum și datele de eficacitate din partea de faza 2/3 a studiului C4591001. Comitetul va sfătui Pfizer cu privire la siguranța participanților actuali și a celor care urmează să fie recrutați, precum și la valabilitatea științifică continuă a studiului.

Pe lângă evaluarea siguranței de către comitet, personalul calificat Pfizer va analiza datele de siguranță, așa cum este specificat în planul de revizuire a supravegherii siguranței și va informa comitetul cu privire la constatările semnificative. Datele de eficacitate din studiul C4591001 vor fi disponibile comitetului atunci când există o analiză intermediară planificată a eficacității sau dacă acest aspect este considerat necesar pentru a efectua o evaluare risc-beneficiu.”

Și pentru a ne asigura că acest Comitet își face treaba în mod corespunzător pentru a asigura „siguranța subiecților și pentru a menține rigoarea științifică”, cine este responsabil de la FDA să se asigure că aceasta se petrece?

Ei bine, acela nu ar fi nimeni. Pfizer este cel care a fost responsabil, iar BioNTech a finanțat-o.

Pfizer este responsabil pentru realizarea acestui studiu. BioNTech este sponsorul de reglementare al acestui studiu.”

Membrii comitetului este necesar să fie liberi de „conflicte de interese”.

Membrii comitetului vor completa un formular de conflict de interese CT22-GSOP-RF01 pentru membrii Comitetului de supraveghere independent. Membrii comitetului este necesar să fie liberi de conflicte de interese semnificative aparent.

Orice potențial conflict de interese care se dezvoltă în timpul mandatului unui membru în comitet este necesar să fie dezvăluit de membrul comitetului.

Și cine de la FDA este responsabil pentru a se asigura că acest comitet care supraveghează „date de siguranță și eficacitate” nu are conflicte de interese?

Ei bine, acela nu ar fi nimeni. Din nou, Pfizer este responsabil pentru asta.

Pfizer va determina dacă vreun conflict potențial necesită încetarea calității de membru al comitetului.”

Întrebarea la care este important să se răspundă aici este: ce rol a jucat FDA, dacă este cazul, în monitorizarea „externă” a datelor pentru a asigura integritatea și siguranța unui nou vaccin pe cale să fie injectat în sute de milioane de oameni din SUA?

S-ar părea că tot ce au făcut a fost ștampila procesului care a fost complet gestionat de Pfizer și finanțat de BioNTech.

Iată membrii „Comitetului de monitorizare a datelor externe” care se pare că au fost aleși de Pfizer, monitorizați de Pfizer și investigați de Pfizer pentru a se asigura că își fac treaba și că nu există „conflicte de interese”.

Există mult mai multe date de examinat și alte zeci de mii de pagini de date care urmează să fie publicate de FDA.

Dar, cu toată lumea care urmărește ce se petrece în Ucraina chiar acum, ne întrebăm dacă cineva măcar observă asta?

Citiți și:
FDA face publice încă 80.000 de pagini de documente despre vaccinul Pfizer. Ce dezvăluie acestea?
FDA a cerut un termen de 75 de ani pentru a publica integral documentele Pfizer despre vaccin, în baza cărora a emis autorizația

 

yogaesoteric
20 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More