FDA face publice încă 80.000 de pagini de documente despre vaccinul Pfizer. Ce dezvăluie acestea?

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a eliberat pe 2 mai un nou set de 80.000 de pagini de documente din dosarul în baza căruia a fost emisă autorizația pentru utilizare de urgență a vaccinului covid dezvoltat de Pfizer-BioNTech, arată The Defender.

Documentele furnizează noi informații despre procesul de aprobare a vaccinului de către FDA și pot, de asemenea, să scoată la lumină mai multe date privind siguranța și eficacitatea vaccinurilor, precum și numărul și natura efectelor adverse observate în timpul studiilor clinice și în primele luni de la emiterea autorizației.

Documentele au fost făcute publice ca parte a unui calendar de publicare stabilit de instanță, în urma unei cereri făcute în baza Legii privind libertatea de informare (Freedom of Information Act – FOIA) de către organizația Public Health and Medical Professionals for Transparency (PHMPT).

PHMPT, un grup de profesioniști din domeniul medical și al sănătății publice și oameni de știință de la Harvard, Yale, UCLA și alte instituții, a depus cererea în august 2021.

Solicitarea lor a fost ca cele aproximativ 400.000 de pagini de documente care au legătură cu aprobarea vaccinului covid de la Pfizer să fie făcute publice, incluzând date referitoare la siguranță și eficacitate, rapoarte privind reacțiile adverse și o listă cu ingredientele active și inactive ale vaccinului.

Întrucât FDA a ignorat cererea, PHMPT a dat în judecată agenția în septembrie 2021, ducând cazul la Curtea Districtuală a SUA pentru Districtul de Nord din Texas. La 2 februarie, judecătorul federal Mark Pittman a emis un ordin prin care i-a ordonat FDA să facă publice versiuni prelucrate ale documentelor respective (excluzând/ascunzând porțiunile de conținut care nu intră sub incidența legii FOIA), respectând următorul calendar:

  • Câte 10.000 de pagini, până la 1 martie, respectiv 1 aprilie 2022;
  • Câte 80.000 de pagini, până la 2 mai, respectiv 1 iunie și 1 iulie 2022;
  • Un set de 70.000 de pagini, cu termen de predare până la 1 august 2022;
  • Apoi, câte 55.000 de pagini pe lună, în prima zi lucrătoare a fiecărei luni sau înainte de această dată, până la finalizarea eliberării documentelor.

Seturile de documente făcute publice până în prezent sunt disponibile pe site-ul PHMPT.

Ce dezvăluie documentele?

Primul set de documente, eliberat în noiembrie 2021 și însumând doar 500 de pagini, a relevat probleme legate de siguranță și faptul că peste 1.200 de decese asociate vaccinului au survenit în primele 90 de zile de la lansarea vaccinului Pfizer-BioNTech.

Detalii, aici: DOCUMENTE UIMITOARE: PFIZER și FDA au ascuns decesele în urma vaccinării. Peste 1200 de morți în primele 90 de zile. FDA a autorizat vaccinul Pfizer în ciuda sutelor de mii de evenimente adverse grave raportate chiar producătorului

Documentele au mai dezvăluit și o listă de nouă pagini de evenimente adverse observate în aceeași perioadă. Recent, lista a circulat intens pe rețelele de socializare și a fost atribuită în mod eronat setului de documente publicat pe 1 martie.

O analiză preliminară efectuată de echipa The Defender a informațiilor incluse în acest set vast de documente publicat recent arată următoarele:

  • Detalii cu privire la studiile pe animale care au fost efectuate și rezultatele acestora;
  • Documente care par să se refere la tipuri specifice de reacții adverse suferite de participanții la studiu și la cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul participanților post-vaccinare;
  • Informații despre protocolul studiului, precum și despre modificările care au fost aduse acestui protocol;
  • Informații despre comitetul intern de evaluare al companiei Pfizer pentru vaccinul covid;
  • Cererea originală pentru punerea pe piață a vaccinului covid, depusă de Pfizer-BioNTech la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA (HHS).

Citiți și:
Studiu israelian: Vaccinul Pfizer poate provoca o boală rară de sânge
Vaccinul Pfizer a provocat mai multe cazuri de inflamare a ochilor, arată un studiu israelian

 

yogaesoteric
8 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More