„Filantropii” Soros și Bill Gates și-au dat mâna oficial pentru crearea unei companii globale de „acces la sănătate” – GAH

Un grup de fonduri filantropice și investitori conduși de Soros Economic Development Fund (SEDF), cu sprijinul Fundației Bill & Melinda Gates, a lansat Global Access Health (GAH), o întreprindere socială care va încerca să extindă accesul la tehnologii medicale de ultimă generație la prețuri accesibile prin cercetare, dezvoltare și producție descentralizate în și pentru Sudul Global, potrivit Med Tech.

Grupul a finanțat achiziția Mologic, un inovator în domeniul dezvoltării tehnologiilor de diagnosticare rapidă și cu flux lateral, inclusiv a testelor care pot contribui la combaterea bolilor tropicale, dar și pentru covid-19.

Membrii GAH vor investi cel puțin 30 de milioane de lire sterline în această tranzacție. Tranzacția este importantă prin faptul că transformă o companie cu scop lucrativ într-o întreprindere socială și îi permite acesteia să își reinvestească integral profiturile în urmărirea acestor obiective. Această transformare îi va oferi capacitatea de a aborda lacunele în furnizarea de diagnostice globale în comunitățile și regiunile cu venituri mici, lacune pe care afacerile axate pe profit nu au reușit să le rezolve.

SEDF este divizia de investiții de impact a Open Society Foundations.

Sean Hinton, directorul executiv al SEDF, a declarat: „Pandemia covid-19 a demonstrat în mod dureros inegalitățile fundamentale din domeniul sănătății publice globale și, în special, importanța crucială a accesului în țările cu venituri mici și mijlocii la instrumente de diagnosticare de înaltă calitate și la prețuri mici, care salvează vieți. În această tranzacție unică, fondurile filantropice și investitorii colaborează cu o echipă de conducere competentă și vizionară într-un mod cu adevărat inovator pentru a aborda cel puțin o parte a acestui eșec, permițând unei întreprinderi comerciale de ultimă generație să își concentreze toate resursele pentru a rezolva una dintre cele mai presante probleme de sănătate publică din lume.”

Mologic a fost înființată în 2003 de Mark Davis și de tatăl său, profesorul Paul Davis, unul dintre creatorii inițiali ai ClearBlue, primul test de sarcină la domiciliu din lume. Tehnologia Mologic are o aplicare largă pe toate piețele și în stările de boală în care testele rapide și precise la fața locului pot contribui la o diferență semnificativă în îngrijirea pacienților și în rezultatele acesteia. Activitatea sa extinsă de dezvoltare a unor teste accesibile pentru bolile tropicale neglijate a fost sprijinită prin finanțări nerambursabile de la o serie de donatori și, cel mai important, de către Fundația Bill și Melinda Gates.

Mark Davis, directorul general al Mologic, a salutat încheierea tranzacției: „Tranziția Mologic într-o întreprindere socială este un pas deliberat, logic și natural pentru o companie axată pe furnizarea de diagnostice și biotehnologie la prețuri accesibile în locuri care nu au fost deservite corespunzător din cauza urmăririi neobosite a profitului. Cu sprijinul acționarilor, al donatorilor și al partenerilor noștri, am parcurs un drum lung; credem că dispunem de oamenii și de competențele necesare pentru provocările și oportunitățile care ne așteaptă. Și sperăm că această tranzacție unică va fi un exemplu de urmat și pentru alții.

Roxana Bonnell, expert în sănătate publică la Open Society Foundations, a declarat: „Testele, sau diagnosticele, sunt vitale pentru nevoile de sănătate publică de zi cu zi, pentru a le permite medicilor și profesioniștilor din domeniul medical să le ofere pacienților un tratament adecvat cât mai devreme posibil. După cum am văzut în timpul pandemiei covid-19, accesul la teste este absolut esențial atunci când vine vorba de limitarea răspândirii bolilor contagioase – o problemă care, în cele din urmă, ne afectează pe toți.”

Ca parte a tranzacției, GAH va integra atât Mologic, cât și o entitate soră non-profit, Global Access Diagnostics (GAD), care a fost înființată de fondatorii Mologic cu sprijinul SEDF, al DFID din Marea Britanie și al altora în aprilie 2020. GAD se concentrează pe fabricarea de teste de diagnosticare cu costuri reduse și acordă licențe pentru tehnologia Mologic în Africa și Asia de Sud. Mark Davis va continua să fie CEO al Mologic, iar Paul Davis va continua să fie director științific. GAD va continua ca o entitate non-profit separată, sub conducerea directorului general Mark Radford. Ambele vor fi deținute în totalitate și guvernate de GAH. O serie de alte fonduri filantropice și investitori sunt în prezent implicați în finalizarea participării lor în GAH pentru a spori domeniul de aplicare și ambiția organizației.

Tranzacția presupune achiziționarea de către consorțiul investitor a tuturor acțiunilor existente ale Mologic, inclusiv a celor deținute de doi manageri de investiții private, Foresight Group LLP și Calculus Capital.

Investițiile SEDF în GAH și GAD fac parte dintr-un portofoliu de investiții recente realizate în sprijinul angajamentului Fundației pentru o Societate Deschisă de a extinde accesul global la produse și tehnologii de sănătate publică accesibile și de calitate.

Citiți și:
Visul lui Bill Gates: vaccinarea obligatorie la nivel mondial!
Interviu cu dr. Gabian Rahmanian – Covid-19 şi medicina criminală (I)

yogaesoteric
23 septembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More