Focile și dresorii

Focile sunt folosite uneori în spectacole extrem de amuzante care ne înveselesc pe toți indiferent de vârstă. Și probabil că cel mai hazliu moment este când sunt puse să sufle în trompetele așezate pe marginea bazinului. La sfârșit primesc și recompensa, respectiv un mic peștișor. Direct din mâna dresorului…

Nu mai e așa de veselă situația când unii dintre noi se prefac în foci care suflă în trompetele unei propagande isterice în spatele căreia stau dresori cu găletușe pline de peștișori gustoși. E și mai grav când tărăboiul iscat de orchestra focilor produce morți. Și devine de-a dreptul sinistru când focile râd și batjocoresc familiile îndoliate.

Abordarea științifică corectă a pandemiei ar fi fost necesar să aibă trei linii mari de obiective și linii directoare de acțiune:

– Identificarea și izolarea pacienților pozitivi pentru a rupe lanțul de transmitere a bolii. Acest prim obiectiv se face prin testare masivă și gratuită.

– vaccinarea (dincolo de prezumtivele riscuri asumate) este o soluție viabilă mai ales pentru bătrâni și cei cu comorbidități (indubitabil aceștia sunt supuși unor riscuri mult mai mari în caz de boală).

– accesul la tratamente eficiente care și-au dovedit utilitatea mai ales în stadii incipiente. De aceea este nevoie să testezi masiv și să dai dreptul la viață și celor care nu vor să se vaccineze. Chiar dacă acești pacienți sunt mai „proști” (cum zic focile), ei au dreptul să trăiască. Practic se imunizează natural și mulți vor fi salvați prin acces la terapii. Pentru focile care mă contestă și vor spune că poate chiar și așa vor muri unii oameni, le voi spune atât: lăsați-i să aleagă și comunicați-le corect riscurile la care se expun.

Referitor la cele spuse mai sus realitatea ne-a arătat clar că focile României nu acceptă nicio discuție lămuritoare. Statul român a adoptat o politică barbară și a preferat să-ți spună doar atât: dacă nu te vaccinezi, mă cam doare undeva de tine.

Peștișorii din găletușa dresorilor sunt buni, nu-i așa?

Și totuși, nu te poți juca cu sistemul imunitar fără să te gândești că poate vor exista și consecințe nedorite. Situație în care dresorii se vor ascunde împreună cu focile lor.

Focile sunt drăguțe și de obicei sunt amuzante în medii controlate de dresori. Ceea ce nu e un semn de inteligență. Dar vedeți că există și alte ființe vii care nu pot fi dresate. Chiar dacă le dai toată găleata cu peștișori!

Citiți și:
Independența profesională a medicului
Ștefan Secăreanu: Cei responsabili cu propaganda pro-vaccinare sunteți cumva și responsabili pentru moartea cetățenilor în urma vaccinării?

 

yogaesoteric
17
martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More