Folosirea excesivă a internetului ne afectează apoi CONSIDERABIL sistemul imunitar: un studiu edificator

 

Oamenii de ştiinţă de la Universităţile din Swansea şi Milano au descoperit că persoanele care petrec mult timp pe internet suferă mai frecvent de gripă şi răceli, relatează informing.ru.

Cercetătorii au examinat modul de viaţă al persoanelor dependente de internet, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 100 de ani şi au constatat că folosirea excesivă a reţelelor de socializare le-a afectat semnificativ sistemul imunitar.

Dependenţa de internet acţionează asupra nivelului hormonului cortizol, care, la rândul său, are efecte negative asupra funcţiei imunitare a trupului. Persoana dependentă de internet suferă când nu are acces la reţea, iar când îl obţine, se simte mai bine. În aceste situaţii, cantitatea de cortizol se modifică, ceea ce deteriorează starea imunităţii.

În plus, experţii susţin că imunitatea slabă a utilizatorilor înverşunaţi de internet depinde şi de faptul că aceşti oameni ies foarte rar în aer liber şi interacţionează foarte puţin cu alte persoane.

Studiile anterioare au arătat că oamenii care nu se pot lipsi de internet au un somn insuficient, obiceiuri alimentare nesănătoase şi fac abuz de alcool şi tutun. Aceşti factori conduc, de asemenea, la o imunitate redusă.


Citiți și:

Un necesar semnal de alarmă: efectul nefast al internetului asupra creierului uman

Nu intrăm în era informaţiei, ci în cea a autismului

Descoperire şocantă. Ce boli grave poţi face dacă foloseşti des WiFi-ul

 

yogaesoteric
8 noiembrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More