Extazul Mistic – un mister fascinant al dragostei dumnezeiești

de profesor yoga Gregorian Bivolaru

Privita din afara, experienţa mistica are toate şansele sa şocheze. Extazul mistic seamănă, pentru cei ignoranţi, cu o plonjare în nebunie. Sfinţii trăiesc corporal o experienţa străină vieţii  cotidiene. Misterul şi neînţelegerea ating aici apogeul. Cei care îi  studiază cu obiectivitate,  în lumina ultimelor descoperiri ştiinţifice, sunt aproape siguri de existenţa unor energii subtile secrete pe care misticii le captează în fiinţa lor. Aceasta se produce prin declanşarea unor procese de rezonanţa sau în  urma unor transmutaţii biologice a potenţialului lor sexual în energie. Unii dintre ei au admis sa apară în faţa cercetătorilor şi sa fie studiaţi  în limitele ştiinţei moderne şi aceste aspecte fascinante constituie subiectul acestui articol.

Nu ştim cu exactitate ce anume se petrece în sufletul – sau în mintea – unui mistic care se afla în stare de extaz divin. Noi nu vedem atunci decât  manifestarea exterioara a unor acte sau trairi în care este prinsa întreaga fiinţa a misticului. Dar chiar şi aşa ceea ce vedem în asemenea situaţii excepţionale depaşeşte cu mult limitele obişnuite ale umanului. A spune doar ca misticul este o fiinţa anormala şi a ne opri la aceasta nu este suficient pentru a ne asigura liniştea mentala, pentru ca noi trebuie sa ne şi explicam ce se petrece în realitate.

yogaesoteric
 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More