Francesca Tuscano a murit după o doză de AstraZeneca. Ce sumă au primit rudele ca despăgubiri

Francesca Tuscano, profesor suplinitor, a murit la vârsta de 32 de ani, pe 4 aprilie 2021, după ce a primit doza de vaccin AstraZeneca. Cauza morţii: tromboză cerebrală. La un an de la dispariţia sa, se cunosc cifrele despăgubirilor oferite de statul italian: este vorba despre puţin peste 77.000 de euro (mai exact, 77.468,53). Banii sunt destinaţi „rudelor care au făcut solicitarea, în cazul în care decesul părţii vătămate a fost determinat de vaccinări”.

Până în prezent, există un fond de 150.000.000 de euro pentru cei care au suferit prejudicii în urma vaccinării anti-covid.

Medicul legist Luca Tajana şi medicul hematolog Franco Piovella au stabilit că „decesul pacientului a fost în mod cert un efect advers la administrarea vaccinului anti covid-19” şi au exonerat de răspundere doctorii implicaţi în procesul de vaccinare.

În declarație se mai spune că Francesca a fost ucisă de o tromboză cerebrală foarte rară „asociată cu trombocite scăzute, declanşată în special la femeile tinere de vaccinuri pe bază de adenovirus”, așa cum este cel produs de AstraZeneca.

Cazul Francescăi este considerat „un caz model al unei reacţii adverse foarte rare şi foarte grave”.

Pe 2 aprilie 2021, după injecţie, tânăra a suferit dureri de cap puternice. Părinţii, care iau în calcul declanşarea unui proces civil, au găsit-o inconştientă. Pe 4 aprilie, a fost declarat decesul, la Spitalul San Martino din Genova.

Citiți și:
De ce vaccinurile covid pot fi mortale?
Vaccinezi mai mult, crește numărul cazurilor de covid și mortalitatea

 

yogaesoteric
31 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More