Franța. Bărbații biologici vor putea juca în rugby în competițiile feminine

Bărbaților care se consideră femei li se va permite să joace în competițiile interne de rugby feminin ale Franței în sezonul viitor, după ce consiliul de administrație al Federației Franceze de Rugby a votat în unanimitate să se opună îndrumărilor organului de conducere World Rugby, informează BBC.

În luna octombrie a anului trecut, corpul de guvernare al sportului mondial nu recomanda femeilor transgender să joace rugby de contact.

Federația Franceză de Rugby (FFR) a declarat că bărbații ce vor să devină femeie ar putea juca atât timp cât ar putea să certifice că au fost în tratament hormonal de cel puțin 12 luni, iar nivelul de testosteron a fost sub cinci nanomoli pe litru.

Rugby-ul este un sport inclusiv, pentru toți, fără distincții de sex, gen, origine sau religie. FFR este împotriva tuturor formelor de discriminare și lucrează zilnic pentru a se asigura că toată lumea își poate exercita libera voință în rugby fără constrângeri”, a declarat Serge Simon, vice-președintele FRR.

Federația Franceză de Rugby este prima din lume care permite bărbaților ce se consideră femei să participe în competițiile feminine interne de elită, după ce în 2020 se stabilise că nu este recomandat aceasta din punct de vedere medical și deontologic totodată.

Citiți și:
Cea mai titrată jucătoare din istoria tenisului deplânge îndoctrinarea copiilor de ideologia LGBT
Totalitarismul ideologiei trans

 

yogaesoteric
1 decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More