Franța împotriva Americii: Ministrul francez al Economiei acuză SUA că nu respectă regulile comerțului internațional

Cursa subvenţiilor” este „contrară tuturor regulilor comerţului internaţional”, iar subvenţiile americane necesită un răspuns „coordonat, unit şi puternic” din partea europenilor, a declarat într-un interviu ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, informează AFP conform Agerpres.

Unele mari companii străine care doreau să se instaleze în Europa ezită acum între locaţii europene şi locaţii americane”, a declarat Le Maire într-un interviu pentru patru publicaţii europene – Les Echos, Handelsblatt, El Mundo şi Corriere della Sera.

În unele cazuri, cuantumul subvenţiilor pe care îl propune administraţia Biden este de patru până la zece ori mai mare decât cuantumul maxim autorizat de Comisia Europeană”, a spus Bruno Le Maire. „În Franţa, primele noastre estimări arată că în joc sunt 10 miliarde investiţii şi mii de locuri de muncă în industrie”.

Industria noastră înregistrează deja un deficit de competitivitate legat de diferenţele de preţ la energie între SUA şi Europa”, a deplâns el. „Subvenţiile masive prevăzute de Inflation Reduction Act (IRA) american şi concurenţa chineză, de asemenea puternic subvenţionată, riscă să adâncească şi mai mult acest deficit”, a atenţionat ministrul francez.

Legea americană asupra reducerii inflaţiei, numită astfel pentru a se ancora în realitate, dar care în realitate este un program de reforme de mediu şi sociale, constituie un plan în valoare de mai multe sute de miliarde de dolari investiţii.

Bruno Le Maire a pledat pentru un „răspuns coordonat, unit şi puternic al Uniunii Europene faţă de aliaţii noştri americani”. „Doar fermitatea ne va permite să obţinem rezultate”, a subliniat el.

El a declarat că aşteaptă „de la Comisia Europeană propuneri ferme şi proporţionate”, în special „o afirmare mai strictă a intereselor noastre de mediu”, „dispozitive de preferinţă europeană sau o accelerare a utilizării de instrumente de reciprocitate”.

Citiți și:
Philip Giraldi: Fabrica americană de minciuni
Americanii vor câștiga din dezindustrializarea Germaniei
America sacrifică Europa pentru salvarea generalului Dolar

 

yogaesoteric
26 ianuarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More