Noi studii: Expunerea la proteina Spike vaccinală afectează sănătatea reproductivă a femeilor și sănătatea mamei

La sfârșitul lunii ianuarie 2021, la doar o lună după ce vaccinurile Pfizer și Moderna anti-covid-19 au primit autorizația de utilizare de urgență (EUA) de către Food and Drug Administration (FDA), în decembrie 2020, a apărut evidentă o schimbare majoră în tendințele Google privind căutările pentru sintagma „țesut decidual”, scrie Epoch Times, care prezintă noi cercetări despre efectele nocive ale vaccinurilor anti-covid asupra sănătății reproductive a femeilor și a sănătății mamei.

O altă creștere a interesului față de această căutare a avut loc la mijlocul lunii iunie 2021, la o lună după ce vaccinului Pfizer i s-a acordat autorizație de utilizare de urgență (EUA) extinsă pentru adolescenții cu vârste între 12 și 15 ani.

O scurgere de țesut decidual este definită ca: „o bucată mare, intactă de țesut care trece prin vagin într-o singură bucată solidă. Se petrece atunci când mucoasa groasă a uterului, numită decidua, se scurge, în forma aproape exactă a unei cavități uterine, creând o formă triunghiulară”.

Femeile au început să raporteze pe rețelele de comunicare virtuală tulburări menstruale neobișnuite, inclusiv scurgere deciduală (DCS). În urma acestui fenomen, au fost realizate mai multe sondaje pe Internet, dintre care unul a fost realizat de MyCycleStory.com.

Deși literatura de specialitate conține doar rapoarte de caz de DCS, ceea ce face ca prevalența reală să fie dificil de măsurat, se crede că afecțiunea este destul de rară. Mai puțin de 40 de cazuri au fost publicate de-a lungul a 100 de ani, cazuri de obicei legate de sarcină ectopică, avort spontan sau consum prelungit de progesteron.

Cu toate acestea, 292 de femei au raportat că au suferit DCS în timpul unei perioade de studiu MyCycleStory de 7,5 luni în 2021.

Chiar dacă numărul absolut de cazuri nu este atât de mare, această incidență neobișnuit de crescută față de rata de referință cere efectuarea unor studii suplimentare pentru a stabili cauza și orice alți potențiali factori declanșatori legați de pandemie.

Studiile constată un impact asupra ciclului menstrual al femeilor

În Sistemul de raportare a evenimentelor adverse ale vaccinurilor în Statele Unite (VAERS), peste 11.000 de femei au raportat în sistem o problemă legată de menstruație după vaccinarea împotriva covid-19, până în aprilie 2022. Evenimentele au inclus sângerare abundentă, menstruație neregulată sau întârziată, oligomenoree și amenoree.

De asemenea, programul de supraveghere al Agenției de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate (MHRA) din Regatul Unit a primit 51.695 de rapoarte de tulburări menstruale, inclusiv menstruații mai abundente sau întârziate și sângerări neașteptate, după vaccinul covid-19.

Constatările din aceste baze de date arată posibilitatea unui impact nefast asupra ciclurilor menstruale în urma vaccinării împotriva covid-19. Relația dintre vaccinarea covid-19 și ciclul menstrual a fost analizată în mai multe studii evaluate de colegi.

Într-un studiu amplu prospectiv de cohortă realizat de Harvard, studiul Apple Women’s Health, durata ciclului a fost urmărită de 9.682 de femei vaccinate și nevaccinate, dintre care majoritatea au fost vaccinate (88%) cu Pfizer (55%) sau Moderna (37%).

Acest studiu a constatat că durata medie a ciclului a crescut după vaccinare, în special în cazul femeilor care au primit vaccinul în primele două săptămâni ale ciclului, în timpul fazei foliculare.

După prima doză în faza foliculară, durata ciclului a crescut cu 0,97 zile, iar după a doua doză cu 1,43 zile. Ciclul a durat mai mult pentru una până la două luni după vaccinare, apoi a revenit la valoarea inițială. Femeile care au fost vaccinate în timpul fazei luteale au avut tendința de a avea un ciclu mai scurt (-0,97 zile).

Un alt studiu prospectiv de cohortă din Statele Unite, pe aproape 4.000 de femei cu vârsta între 18 și 45 de ani, a evaluat femeile cu cicluri normale, timp de trei cicluri consecutive, înainte de prima doză de vaccin și pentru trei cicluri post-vaccin (ciclurile 4, 5 și 6). Femeile nevaccinate au fost evaluate pe parcursul a șase cicluri într-o perioadă de timp similară.

Cercetătorii au descoperit o creștere medie de 0,91 zile a duratei medii a ciclului la femeile care au primit vaccinul ARNm în timpul celui de-al doilea ciclu.

Mai multe femei care au primit vaccinul au suferit o modificare a duratei ciclului de cel puțin 8 zile față de cele nevaccinate (6,5% față de 4,6%, p=0,017).

În acest subgrup de femei vaccinate, creșterea medie neajustată a duratei ciclului a fost de 2,38 zile și o proporție substanțial mai mare (10,6 la sută) au suferit o creștere a duratei ciclului de cel puțin 8 zile în comparație cu cohorta nevaccinată (4,3 la sută, P<0,001).

De asemenea, un studiu de mai mică amploare din Israel pe 219 de femei care și-au urmărit în mod regulat ciclurile a constatat modificări ale menstruației raportate de aproape 40% dintre femeile vaccinate.

Un alt studiu a inclus atât o cohortă prospectivă de 79 de femei, cât și o cohortă retrospectivă de 1.273 de femei.

Studiul a constatat, de asemenea, o creștere a duratei ciclului (întârziere până la următoarea perioadă), sugerând că vaccinarea împotriva covid-19 poate prelungi ciclul menstrual.

Datele VAERS sugerează riscuri crescute de tulburări menstruale și anomalii ale sarcinii

Un studiu preliminar despre evenimentele adverse (AE) raportate către Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS) a comparat raportul dintre evenimentele adverse (EA) cauzate de vaccinurile anti-covid-19 și cele cauzate de vaccinurile gripale. Thorp și colegii săi au adunat date referitoare la sarcină și nereguli ale menstruației raportate la VAERS între 1 ianuarie 1998 și 30 iunie 2022.

Raportul EA legate de vaccinurile anti-covid-19 în comparație cu cele ale vaccinurilor gripale a fost cel puțin dublu (și semnificativ statistic la p<0,05) pentru următoarele afecțiuni:

– tulburări menstruale, avort spontan, malformații fetale, tulburări cardiace fetale, anomalii legate de de dezvoltarea fetală, supraveghere anormală fetală, moarte fetală / naștere de copii morți și lichid amniotic scăzut, care sunt menționate în graficul de mai jos.

O valoare mai mare de 1 arată că EA sunt raportate mai frecvent în cazul vaccinului covid-19 în comparație cu vaccinurile gripale.

– anomalii cromozomiale fetale, higrom chistic fetal, aritmie fetală, stop cardiac fetal, malperfuzie vasculară fetală, tromboză placentară fetală, care nu sunt incluse în grafic, dar care au crescut semnificativ.

Este de menționat faptul că, pentru orice studiu VAERS, acesta este un sistem de raportare pasiv care se bazează pe raportarea medicului și poate să nu reflecte rata reală de EA. Detectarea EA poate varia semnificativ în funcție de conștientizarea din partea publicului cu privire la EA. Auto-raportările de către pacienți nu sunt neapărat confirmate de un diagnostic stabilit de medic. Baza de date VAERS este adecvată pentru generarea de ipoteze, dar sunt necesare studii bazate pe populație pentru a afla adevărata incidență și cauzalitate.

Un studiu canadian a observat riscuri crescute de evenimente adverse severe în timpul sarcinii

Un studiu de cohortă prospectiv canadian, publicat în Lancet Infectious Disease pregnancy, a evaluat frecvența evenimentelor semnificative de sănătate în rândul a 5.625 gravide vaccinate, în comparație cu 339 gravide nevaccinate și 185.735 negravide vaccinate, rezultând un total de 191.360 de femei cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani.

Femelele însărcinate vaccinate au prezentat un risc de 4,4 ori mai mare (95% CI 2,4-8,3) de apariție a unui eveniment sever de sănătate după doza a doua de vaccin Moderna, comparativ cu femeile însărcinate nevaccinate.

Avortul spontan sau nașterea de prunci morți au fost evenimentele adverse cel mai frecvent raportate.

Reducerea ratei totale de fertilitate (RTF)

De asemenea, a fost constatată o schimbare la nivelul populației în ceea ce privește fertilitatea după campaniile de vaccinare. Într-un nou studiu preliminar, rata totală de fertilitate (RTF) în Suedia și Germania a fost observată de-a lungul timpului, de la începutul pandemiei până în 2022.

Mai multe țări au observat o scădere a fertilității la începutul pandemiei, dar Germania și Suedia au fost în mare parte neafectate. Aceste țări, însă, au cunoscut recent o reducere a RTF.

RTF ajustat sezonier în Germania a scăzut cu 14% de la 1,5-1,6 în 2021 la 1,3-1,4 la începutul lui 2022. O tendință similară a fost observată în Suedia, cu o scădere de 10%, de la 1,7 la 1,5-1,6.

Impactul vaccinurilor anti-covid-19 asupra fertilității

O evaluare sistematică și o meta-analiză au evaluat impactul vaccinurilor anti-covid-19 asupra fertilității.

În evaluarea sistematică, au fost incluse 29 de studii efectuate în Israel, Statele Unite, Rusia, China, Italia, America de Nord și Turcia.

S-a observat că ratele sarcinilor au scăzut în grupul vaccinat cu 15% în cazul ratei de sarcină biochimică și cu 4,3% în cazul ratei de sarcină clinică, în comparație cu grupul nevaccinat.

Citiți și:
Efectele vaccinurilor anti-covid asupra fertilității: tulburări menstruale, avorturi spontane, nașteri de copii morți, scăderea bruscă a ratei natalității. „Am putea steriliza o întreagă generație”
Vaccinurile anticovid afectează grav sănătatea reproductivă a femeilor. Avem dovada!

 

yogaesoteric
26 ianuarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More