Politicuța

Gata! S-a terminat și povestea cu Alianța pentru Patrie (APP)… Codrin Ștefănescu s-a despărțit de Dragnea Liviu, cu lacrimi și strigături mai ceva ca la nunta lui Simion de la MăCiuca unde Roxana Ciucă, nume predestinat, e de mână mare! Despărțirea s-a făcut cu spovedanie, nu așa, oricum:

Dragnea Liviu și Ștefănescu Codrin

„… să vă cer iertare, în mod public, pentru că în ultimii ani am susținut și am spălat de păcate vechi și noi, un mic monstru! Dar am sperat că acest om se va schimba radical, va ieși din siajul sistemului coldisto-securist în care s-a bălăcit cu maximă plăcere, că va renunța la minciuni, la maniera lui toxică de a-și «înjunghia» politic, pe la spate, aliații, camarazii, oamenii nevinovați! M-am înșelat! Și asta o spun eu, răspicat și clar, eu cel care i-am stat alături când era abandonat de toți.” (Codrin Ștefănescu, 26 august 2022, pe pagina lui de facebook)

Suntem în 2022. Mai sunt doi ani până la alegeri.

Codrin Ștefănescu, cu Dragnea în fundal, își făcuse un partiduleț. Dăcât că Dragnea e monstru și nu s-a transformat, așa cum spera Codrin pe când știa în ce se „bălăcește” dânsul, da’ n-a spus la nimeni! APP, partidulețul cu număr record de înscrieri pe când era încă în scutece, are astăzi un viitor incert.

Cioloș, și el, fără umbra lui Barna în fundal, a pus de-un partiduleț, se numește Reper. Și, cocoțat în vârf de Reper, ne vinde azi o prăjitură mâncată de molii și mucegăită la colțuri ca pe-o delicatesă și ca pe-un rafinament culinar excepțional:

Reper își va respecta promisiunile către cetățeni și va milita pentru o clasă politică onestă, o politică transparentă și o relație deschisă cu societatea civilă. Suntem un partid al cetățenilor care are o singură prioritate: transformarea României într-o societate funcțională și capabilă să deservească nevoile tuturor cetățenilor români. Politica este necesar să fie simplă și să transforme în realitate cererile societății. Partidele care nu le răspund cetățenilor sunt organizații inutile și a căror existență este motivată exclusiv de interesul personal al unor găști politice.” (Dacian Cioloș, 3 august 2022, pe pagina lui de facebook)

Cred că e-nghesuială la înscriere, cu un astfel de meniu afișat!

În acest timp, AUR se însoară și se concentrează pe sporirea natalității, așa că n-are timp de politică. E-n scădere, dar Claudiu Târziu speră că vor lua în 2024 peste 50%. Și eu sper să-l trezească cineva din somn pe Claudiu…

Diana Șoșoacă însă, fostă AUR, trezindu-se fără-de-partid, a fost nevoită să se gândească la viitorul ei… căci în lipsa unei formațiuni politice e dificil de intrat în Parlament, prea puțini au reușit performanța asta. Legea electorală nu încurajează „singuraticii”. Așa că, la cererea românilor, desigur, dânsa își suflecă mânecile cămeșii și intră într-un partiduleț:

Poporul român are partid care sa îl reprezinte: S.O.S. România! Dna Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă este membră a partidului S.O.S. România, creat de fam. Șoșoacă și români de încredere special pentru poporul român, la cererea poporului român!” (pe pagina Dianei Șoșoacă, la 30 mai 2022)

Mult succes!

Rămas fără de Cioloș cel Julien, USR-ul, mai hotărât ca oricând, „se înalță pe noi culmi de progres și civilizație” condus de Drulă, cel descris atât de plastic de colegul său de partid Iulian Bulai (care se ocupă, așa cum bine știți, de cultura României):

El este Drulă. Lui Drulă îi place să fie corect. Hoții nu-l consideră om pe Drulă, ci câine (!!!, n.n.). Fii Drulău. Ți-ar plăcea să fii coleg sau colegă cu Cătălin Drulă? Vrei să fii și tu drulău?” (Iulian Bulai, 2 iulie 2021, pe pagina lui de facebook)

… cu precizarea fermecătoare, în final: „*drulău = (dex), specie de politician fără milă față de corupți, mușcă din hoți, se comportă inuman față de combinatori, face autostrăzi în Moldova.”

(Așa, ca o mică paranteză, citind această descriere pe care a făcut-o Bulai actualului său șef de partid, puteți să-mi spuneți dacă ați văzut în ultimii ani vreun prostălău mai evident decât băiatul ăsta uns șef la Comisia pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă? Nu este necesar neapărat să răspundeți, căci eu știu răspunsul.)

UDMR-ul face ce-a făcut el dintotdeauna. Adică demonstrează că a cincea roată la căruță este strict necesară în politicuța românească.

Vreți să știți și despre PMP? Ei bine, partidul extraparlamentar, ce-i drept, dar aspirant, funcționează sub conducerea lui Eugen Tomac potrivit sloganului: „PMP ‒ un nou început pentru o Românie creștin-democrată”. Măi să fie! N-am știut că Băsescu Traian era speranța creștin-democrată a patriei, deși ar fi fost cazul să-mi dau seama că atunci când e vorba de valori creștine și de democrație toată lumea la Petrov se gândește! Cred că și partidulețul ăsta e însuflețit de ideea de a avea șanse să-și înalțe piciorușul de gazelă peste ștachetă în 2024, după cât de curtat de toate televiziunile este Cristi Diaconescu, băiatul acela căruia i se văd firele de păpușă manevrată din „off” mai bine decât i se vede nodul cravatei!

Doamna Veorica Dăncilă, o maestră a oratoriei și o expertă în filologie în comparație cu premierul Ciucă-al nost’, s-a gândit să-și facă și ea un partiduleț: Națiune Oameni Împreună (NOI)! Neavând semne de punctuație, eu n-am înțeles cum se citește numele partidului, dintr-o suflare sau sacadat, dar m-am consolat gândindu-mă că dacă-l scria Ciucă mânca sigur și câteva litere și cine știe ce mai ieșea!

Cu ALDE și PRO România nu vă mai plictisesc, primul e în „rigor mortis” de multă vreme, câteodată îl mai ciupește de lințoliu Varujan Vosganian, dar nimic în rest… iar PRO România ar intra și mâine-n PSD dacă Ciolacu nu s-ar simți așa de confortabil în compania distinsului intelectual Ciucă. Așa că, din astea două partidulețe rămâne doar vioiciunea discursului lui Victor Ponta (bun discurs), cu care urmărește, așa cum s-a petrecut de multe ori, să-și acopere lipsa de caracter și trăsăturile de țoapă isteață ce i-au adus și celebritatea dar și declinul.

Și-n fine… brontozaurul bicefal. Struțocămila. „Trandafirii și Săgeata” ‒ film documentar. Rinocerul cu platoșă de ficus cotrocean. Tancul cu șenile de gelatină. Penelepesedeul falnic cu bărbie dublă. Căci ființa aceasta nou-creată este imbatabilă în actuala configurație. Fără opoziție, fără proteste în stradă, că nu mai este nimeni finanțat ca să le organizeze, fără dureri de cap, fără chelfăneli de la UE și de la Ambasade ale licuricilor de toate dimensiunile, cu o presă coruptă, imbecilizată și impotentă, suprarealista formațiune androgină pare făcută să reziste unor cicluri electorale fără număr, fără număr…

Autor: Luminița Arhire

Citiți și:
„Singurele trei situații în care se va mai putea face politică suverană și independentă în România rămân: desființarea UE, Roexit, falimentul FMI”
Editorial zguduitor al istoricului Marius Oprea: Cu politica ultimilor treizeci de ani, România nu va mai exista în secolul viitor: România se stinge

 

yogaesoteric
14 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More