Gaz pe Foc la Paris: Franța arde și ministra lui Macron pozează în Playboy – Recent, Macron apărea în Pif – Prostie sau provocare?

Secretarul de stat Marlène Schiappa a acceptat să pozeze în revista pentru bărbați, făcând să explodeze nemulțumirile, la doar câteva zile după ce șeful ei, Macron, apărea într-o revistă pentru copii.

Anunțul făcut de Schiappa, că va apărea în Playboy, a incendiat opoziția politică și opinia publică dintr-o Franță aflată practic în război civil de mai multe săptămâni.

În afara copertei cu ministra îmbrăcat sumar, care a început să circule deja pe internet, Schiappa, în vârstă de 40 de ani, și a cărei titulatură completă este „însărcinată cu Economia Socială și Solidară și cu Viața Asociativă”, mai apare și în patru fotografii de interior.

De asemenea, a acordat și un interviu amplu, întins pe nu mai puțin de 12 pagini, „în special despre libertatea femeilor, dar și despre feminism, politică și literatură”.

Potrivit declarației unei surse din anturajul secretarei de stat, citată de Le Parisien, „Marlène Schiappa este singura ministră (sic!) capabilă să răspundă întrebărilor unei reviste ca Playboy și, de altfel, este singura femeie politică apărută pe coperta ei”.

Premierul Elisabeth Borne, sub autoritatea directă a căreia se află Schiappa, ar fi sunat-o pe subordonata ei să îi tragă un perdaf, a informat BFMTV. Totuși, până acum, nicio altă repercusiune politică nu a fost dictată împotriva feministei exhibiționiste.

În ciuda faptului că scandalul mediatic este uriaș, mai ales că a venit la câteva zile după ce președintele Franței, Emmanuel Macron, a găsit de cuviință să acorde un interviu revistei de benzi desenate pentru copii, Pif.

Dacă ar fi fost vorba doar de un incident izolat, s-ar fi putut vorbi – eventual – de stupiditate la cel mai înalt nivel. Așa, însă, două derapaje mediatice grave la interval de numai câteva zile trădează altceva: o tentativă de provocare. Ca și cum, nemulțumit de amploarea și violența protestelor din țara sa, Macron și echipa lui urmăresc să le ațâțe și mai mult.

După ce, în mai multe rânduri, au turnat gaz pe foc prin brutalitatea gratuită a forțelor de ordine, prin declarațiile insolente la adresa manifestanților sau prin sfidarea Parlamentului și asumarea răspunderii în cazul legii majorării vârstei de pensionare.

În afara prostiei, o singură logică poate sta în spatele acestor gesturi aberante: Marea Resetare. Care presupune distrugerea cvasi-totală a Ordinii Actuale și crearea unui teren viran pe care să fie „reconstruită mai bine” („build back better”) Noua Ordine.

Pentru scopul așa-zis „nobil” al NOM, niciun sacrificiu nu este prea mare: nici măcar să îți expui grațiile fanate în Playboy sau să te faci de râs în Pif!

Citiți și:
Spărtură în lumea occidentală. Vine Revoluția în Franța?
Macron incendiază Franța! Măsură șoc anunțată: „Vom mări limitele de vârstă pentru rezerviști!”
Franța: Justiția confirmă demolarea unei statui a Arhanghelului Mihail dintr-o piață a unui orășel, pe motiv că încalcă separația dintre Biserică și Stat

 

yogaesoteric
7 iunie 2023

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More