Gelu Vișan: Statul paralel și maimuțoiul Iohannis

 

El a fost primul care l-a negat. De ce? Pentru că în acest moment chiar el este condus de statul paralel, căci nu el îl conduce, ci este condus.

Să începem cu începutul: definiția statului paralel. El nu a apărut în România prima dată, ci în SUA, care folosește un alt termen cu același înțeles: „Statul profund”. Statul paralel este statul în care deciziile politice și de putere se iau în altă parte decât în cadrul instituțiilor de putere alese democratic, și anume de către instituțiile de forță.
Mai explicit: statul paralel apare atunci când instituțiile de forță, cu rol coercitiv în stat, preiau controlul puterii legislative, executive și judecătorești într-o țară. Apariția statului paralel este echivalentul dictaturii mascate de o aparență democratică.
Și mai concret: rolul parlamentului, al guvernului și al puterii judecătorești au fost preluate de SRI și DNA, două instituții de forță numite, nu alese.

Exemplele din ultimii ani ne arată că România este acaparată de aceste două instituții. Găselnița prin care au acaparat statul se numește „Lupta Anticorupție”, iar greșeala principală a fost făcută în momentul în care corupția a fost introdusă în strategia națională de securitate, de unde trebuie scoasă. Aceasta a dat prilejul SRI să pună pe același plan corupția cu terorismul, iar de aici până la introducerea unei instituții militare, SRI-ul, în Justiție și în toată societatea românească nu a mai fost decât un pas, acela al alierii cu DNA, care a devenit și ea o instituție condusă după criterii exclusiv militare, adică la un singur ordin.
Pasul următor a fost acela ca șefii celor două instituții, SRI și DNA, să acapareze puterea totală, ceea ce au și făcut: Maior – Coldea – Koveși, mai ales că între Coldea și Koveși s-a pornit și o relație personală care a dus la formarea unui cuplu Koveși-Coldea.

Ulterior, având toată puterea, au preluat controlul asupra tuturor instituțiilor democratice, au înlocuit parlamentul cu vocea haștagienilor bine manipulați, pentru că toate dictaturile, Hitler, Stalin, Ceaușescu și toți dictatorii, fie ei din Coreea de Nord sau de aiurea, folosesc strada pentru a-și impune voința politică și exercitarea puterii preluând rolul parlamentului și al guvernului.

Vedem deci că în România nu numai că este un stat paralel, ci că România este o dictatură cu componente militare, în toată regula, lucru pe care îl afirm zi de zi din 2015 încoace și care reprezintă principalul motiv al războiului cu statul paralel sau sistemul, așa cum a mai fost definit în România.

Faptul că PSD-ul recunoaște după ani de zile existența statului paralel de care vorbim de atâta timp, nu le scuză greșeala de a fi încurajat acest stat, dar această recunoaștere ar putea însemna și creșterea rolului parlamentului și a instituțiilor democratice în readucerea după mult, foarte mult timp, aproape 100 de ani, a democrației în România.

Așa se explică și poziția maimuțoiului Iohannis, ținut din scurt de statul paralel cu dosarele cu casele furate și nu numai, care nu ratează niciun prilej de a nega evidența și de a susține statul paralel, altfel îl paște pușcăria, și pe el și pe consoarta primă doamnă.

Autor: Gelu Vișan


Citiți și:

Dan Andronic: Cum s-au infiltrat SRI, SIE, Armata și Internele în Presă. Operațiunea „Noi suntem Statul!” – Faza Ziariștilor cu Epoleți

Statul-magician și manipularea perfidă. Ce ne învață Culianu
 

yogaesoteric
15 iunie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More