Germania copiază China comunistă. Cod de culori pentru persoanele vaccinate / Culori diferite, drepturi diferite!

Ministrul federal al Sănătății, Karl Lauterbach, își apără controversatele planuri anti-covid-19, inclusiv recunoașterea statutului vaccinal printr-un cod de culori, un sistem deja implementat în China.

Karl Lauterbach

Culorile diferite vor da drepturi diferite în viitor. Acest sistem există deja în China. Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, își apără controversatele „planuri corona” pentru toamnă. Este criticat mai ales planul de a scuti doar persoanele proaspăt vaccinate de obligația de a purta masca.

Cu mască, fără mască

Această măsură ar pune, de asemenea, persoanele care au fost deja vaccinate triplu sau cvadruplu pe același plan juridic cu cele nevaccinate. Cu toate acestea, Lauterbach nu crede că oamenii vor fi vaccinați din trei în trei luni, începând din toamnă, pentru a fi scutiți de obligația de a purta mască. El scrie că ideea este „absurdă”. Și continuă: „Niciun medic nu face asta, nimeni nu vrea asta”.

Lauterbach apără noua lege privind protecția împotriva infecțiilor. „Dacă vaccinurile care protejează împotriva infecțiilor sunt disponibile în toamnă, acestea ar fi logic să fie benefice și pentru persoanele vaccinate. Toamna nu se poate renunța la măștile de interior. Pentru cei nou vaccinați, o excepție ar fi justificată.”

Cu toate acestea, în cazul în care prea multe persoane se vor folosi de această excepție, „vom schimba regula și vom ridica excepția”, scrie Berliner Zeitung. O „obligație generală de a purta măști în interior sau la teste ar fi atunci consecința”.

În acest context, criticii se tem că va deveni dificil sau chiar imposibil pentru restaurante, cinematografe și alte unități afectate să verifice rapid și ușor de câte ori un vizitator a fost deja vaccinat. Și dacă este obligat să poarte sau nu o mască.

Lauterbach contrazice: „Faptul că nu se poate bifa «proaspăt vaccinat» este, de asemenea, greșit, deoarece CWA (Corona-Warn-App, n.r.) prevede o altă culoare de certificat. Mai simplu decât 2G+ înainte”.

Drepturile și culorile

În China, sistemul există deja, cu diferite culori. În acest caz, așa-numitele aplicații numite „Cod de sănătate” joacă un rol decisiv. Aplicațiile creează profiluri de mișcare și arată starea de sănătate. În funcție de culoare, utilizatorii au drepturi diferite. Un cod verde, de exemplu, permite libera circulație, în timp ce codurile portocaliu și roșu înseamnă până la două săptămâni de carantină.

Între timp, ministrul Sănătății s-a recuperat după infecția cu covid-19. „În ciuda celor patru vaccinuri și a Paxlovidului, am avut simptome mai puternice decât mă așteptam”, a spus Lauterbach.

Cu toate acestea, încă nu este clar când Lauterbach a făcut cel de-al patrulea vaccin. Ministerul Federal al Sănătății a refuzat să furnizeze aceste informații. „Nu putem intra în detalii despre chestiuni medicale”.

Citiți și:
Forumul Economic Mondial promovează pașaportul covid pe baza unor markeri ce pot fi detectați la teste de sânge pentru a determina statutul de vaccinare
Agenda reală din spatele pașapoartelor de vaccinare. Portofelul Identității Digitale înaintat de MAI urmărește planurile trasate de Forumul Economic Mondial

 

yogaesoteric
27 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More